Slušaj vest

Srpski džudista Strahinja Bunčić, olimpijac koji nas je oduševio u Parizu bespoštednom borbom, borio se za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! Nije uspeo da stigne do nje, pošto je kazahstanski borac Gusman Kirgizbajev bio uspešniji u meču za odličje...

Meč je bio prilično izjednačen, a Strahinja je imao i prednost nakon što je Kazahstanac dobio prvu opomenu. Ipak, ubrzo je bilo nerešeno, a na dvadesetak sekundi do kraja Kirgizbajev je uspeo da obori srpskog sportistu. Strahinja Bunčić pao je na bok, zbog toga je dobio drugu opomenu i praktično je već tada izgubio odličje.

U samom završetku borbe pokušao je da napravi preokret i eventualnim osvajanjem poena stigne do medalje, ali iskusni protivnik nije dozvolio sebi tako nešto. Dobro se držao i odbio je poslednji napšad srpskgo džudiste, koji na debitantskom nastupu nije uspeo da se okiti olimpijskom medaljom.

DANIEL IRUNGU/EPA Strahinja Bunčić

Strahinja Bunčić je u prvoj rundi savladao Jašara Nadžafova iz Azerbejdžana, a zatim i italijanskog džudistu Matea Pirasa. Usledio je poraz od Denisa Vijerijua iz Moldavije, ali zatim i dobre vesti za Strahinju - kroz repersaž u kojem nije ni izašao na borilište protiv Nuralija Emomalija stigao do borbe za odličje.

Srbiju je na Olimpijskim igrama već predstavljala Milica Nikolić, a do kraja takmičenja imaćemo još četvoro predstavnika. Već sutra će na borilišta Marica Perišić, u utorak će se boriti Nemanja Majdov, u sredu Aleksandar Kukolj, a na kraju - u četvrtak Milica Žabić.

BONUS VIDEO:

Instagram Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"