Slušaj vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela učešće na Olimpijskim igrama, jer je savladala Portoriko u Lilu, u dramatičnoj završnici. Nakon što je umalo izbila tuča naše Dragane Stanković i praktično celog protivničkog tima, izabranice Marine Maljković našle su način da odbrane prednost koja je u finišu bila skoro potpuno istopljena. Srbija je poslednju četvrtinu izgubila rezultatom 3:19, a pobedila je 58:55.

Iako su u drugoj četvrtini naše igračice vodile 20 poena razlike (39:19), u poslednjoj četvrtini su toliko neefikasno odigrale da su Portorikanke uvele meč u potpuno ravnopravnu sekvencu. U jednom trenutku, Srbija je vodila samo 57:55, a onda je Dragana Stanković dala jedno od dva slobodna bacanja i postavila konačan rezultat. Po četvrtinama, Srbija - Portoriko 58:55 (23:15, 20:11, 12:10, 3:19).

Selektorka Marina Maljković sigurno će očitati lekciju igračica posle znojem natopljene pobede. Narednu utakmicu Srbija će igrati protiv Kine u sredu, 31. jula od 13.30 časova, a poslednju u grupi protiv Španije u subotu od 13.30. Plasman u četvrtfinale izboriće po dve ekipe iz svake grupe, kao i najuspešnije trećeplasirane.

RTS Srbija Amerika