Slušaj vest

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan i dalje živo pamti svoj nastup u finalu Olimpijskih igara 2016. u Riju i čudesnog Kevina Durenta. U utakmici za zlato u Brazilu, Sjedinjene Države pobedile su Srbiju 96:66, a Kej-Di je ubacio čak 30 poena. Kako je to izgledalo na terenu? Slično kao i u Lilu u nedelju uveče, kada je Durent opet predvodio Ameriku do trijumfa protiv naše reprezentacije.

"Sad pričamo o Durentu, koji je bek sa 212 centimetara. Šta da pričaš? Sale ne može da stigne da me izvede jer mi je dao tri trojke, a da nije prešao pola, a nema prekida. Nerviramo se i on i ja, jer bih sebi da skratim muku i da izađem. Stvarno je tako bilo", kazao je Mačvan u "Jao Mile" podkastu, kod nekadašnjeg košarkaša Mileta Ilića.

"Znaš kako oni igraju, imaju foru da kada nekoga krene, daju samo njemu loptu. Nema tu napada, samo izolacija i teraj. Jednu je dao preko ruke, drugu dim je prešao pola, oni mu bace, on ubacuje. Vidim da Sale sprema izmenu, ali ne mogu da stignem da izađem, jer nema prekida. I dobijem treću trojku, hvala Bogu, prekid bio izašao, izvinjavam se ekipi, ali dosta je bilo", dodao je on.

Kevin Durent ubacio je u finalu u Riju 30 poena pogodivši pet trojki iz osam pokušaja. U nedelju je u Lilu ponovo rešetao i završio meč sa 23 poena, kao i uz podatak da u prvom poluvremenu nije promašio nijedan šut.

ALEX PLAVEVSKI/EPA Srbija - Amerika