Slušaj vest

Novak Đoković dominantno je pobedio Rafaela Nadala na Olimpijskim igrama u Parizu, u potencijalno njihovom poslednjem međusobnom meču u karijeri. Srbin je ušao u 3. kolo borbe za zlatnu medalju i poveo u međusobnom skoru 31-29, kao što vodi i u broju osvojenih grend slem titula 24-22.

S obzirom na to da su u pitanju dvojica najvećih tenisera u istoriji, njihov odnos je oduvek privlačio veliku pažnju, a Novakov otac Srđan Đoković nije se ustezao da svojevremeno potpuno otvoreno priča o tome. "Nadal mu je bio najbolji prijatelj dok ga je pobeđivao. Kad se stvar promenila, više nisu bili prijatelji. To nije sportski. To je ono što Novak ima u sebi, a oni ne. Federer je možda još uvek najbolji teniser u istoriji, ali je kao čovek sušta suprotnost. Napao je Novaka na Dejvis kupu u Ženevi, shvatio je da je on njegov naslednik i na sve načine je pokušavao da ga diskredituje. Novakov uspeh je neverovatna stvar i nešto što neki ne mogu da shvate", rekao je Srđan Đoković za Kurir 2013.

Te reči stigle su do Rafaela Nadala na rodnoj Majorki, gde je odgovorio Đokoviću senioru. "Đokovićev otac bi trebalo da priča sa svojim sinom. Uvek smo se dobro slagali i tako je i dalje. Izgubio sam u mnogo mečeva protiv njega, kao i obrnuto, ali nikad nismo imali problem. Ljudi imaju pravo na svoje mišljenje i nije moje da odgovaram bilo kome, a posebno ako nisam čuo ili pročitao te izjave", kazao je tada Rafa.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković slavlje

"Da postoji bilo kakvo nerazumevanje među nama, ne bi bio problem da pozovemo jedan drugog", dodao je Španac te 2013. godine.

Igrali su Srbin i Španac velike međusobne mečeve još od 2006. godine i prvog susreta u Parizu, zajedno su osvojili desetine i desetine najvećih trofeja na svetu, a na radost tenisa to rivalstvo i dalje traje - i neće uskoro prestati, sudeći prema izjavi Rafe Nadala o penziji.

Bonus video: Pogledajte pozdrav Đokovića i Nadala na Olimpijskim igrama

RTS Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću