Slušaj vest

U Južnom Sudanu su se veoma teško mirili sa porazom od Srbije na Olimpijskim igrama u Lilu. Trener Rojal Ajvi ponavljao je jednu reč - "sramota". "Kakva sramota, kakva sramota. Moji momci su ostavili srce i dušu u utakmici, kakva sramota!: To je sve što imam da kažem", kazao je selektor Ajvi, a preneli litvanski mediji.

Luol Deng je uz selektora takođe ispalio oštre kritike na račun arbitara. "Deluje kao da poznaju srpske igrače i puštaju ih da se izvuku sa mnogim stvarima. prosto ne znaju naše igrače i naš stil. Zašto nema sudije iz Afrike na Olimpijskim igrama!?", pitali su oni, uz pretpostavku da aludiraju na to da je utakmicu sudio Ademir Zurapović iz Bosne iz Hercegovine.

Srbija je pobedom overila plasman u četvrtfinale protiv Australjie, a Južni Sudan odlazi kući sa skorom 1-2 i sa jednom pobedom, protiv Portorika, koji takođe iz Lila odlazi kući.

Dok su se Sudanci smirivali, FIBA je objavila rezultate instant-žreba, kojim je određeno da će Srbija u polufinalnu potencijalno igrati protiv Sjedinjenih Država, treći put ovog leta. Naravno, uslov za to je da prethodno "orlovi" savladaju Australiju i žrebom je određen termin tog četvrtfinalnog susreta.

Sameer Al-Doumy / AFP / Profimedia, Profimedia/Sameer AL-DOUMY / AFP / Srbija - Južni Sudan

BONUS VIDEO:

RTS Polemika Svetislava Pešića i Bogdana Bogdanovića na tajm-autu