Slušaj vest

Basketaši Srbije počeli su fantastično turnir na Olimpijskim igrama pobedivši Amerikance u poslednjoj sekundi, međutim od tada su beležili veliki pad u igri. Ipak, imali su šansu da direktno odu u polufinale ako pobede Litvaniju, ali su neočekivanim porazom sebi zakomplikovali život i bili su primorani da igraju jedan dodatni meč - istog dana.

Pred domaćom publikom na trgu "Konkord" u Parizu, Francuzi su delovali nezaustavljivo, srpski basketaši nisu mogli da izađu na kraj sa njima i poraženi su 22:19, čime su se oprostili od takmičenja, samim tim i od medalje. Zbog toga je Strahinja Stojačić bio veoma utučen i sa suzama u očima za RTS je označio sebe za krivca, poručivši da jednostavno nisu bili dorasli olimpijskom takmičenju.

"Ovo je realno katastrofa. Došli smo da uzmemo zlato, medalju, ali očito da nismo dorasli tome. Ja sam bio najgori igrač ekipe ceo turnir. Trebalo da rešimo protiv Litvanije, a podbacio sam. Ovaj basket je tako trebao da se desi. Momci su odigrali perfektno. Igrali smo četvrtfinale, ali izgubili smo od Kineza, Letonci nas pocepali, Litvanci su imali 18:15...", rekao je Stojačić i zaključio:

"To nismo mi, nismo ovako zamišljali".

Podsetimo, Srbija je pre tri godine u Tokiju osvojila bronzanu medalju.

BONUS VIDEO:

instagram/slavo_3 Marko Jarić rešava partije basketa