Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je u finalu uspeo da pobedi mladog Karlosa Alkaraza, aktuelnog osvajča Rolan Garosa i Vimbldona. Došao je Alkaraz kao prvi favorit u Pariz, želeo je da obraduje svoju naciju, međutim naišao je na boljeg od sebe. Gledali smo strašan meč koji je Nole dobio 7:6, 7:6, posle kog su plakala obojica, jedan od sreće i drugi od tuge.

Ipak, Đoković je apsolutno imao razumevanja za svog mlađeg kolegu, baš kako Federer i Nadal nisu imali za njega, tako da je odmah počeo da ga teši još na terenu. Slomio se Alkaraz i tokom televizijskog intervjua, smatrao da je izneverio zemlju, ali je Đoković stao i pred kamere španske televizije i poslao mu jaku poruku.

X/@eurosport/Printscreen Alkaraz plače

Kao i obično, Noletov gest je sve oduševio, posebno ako se uzme u obzir da je govorio na tečnom španskom jeziku, pokazavši još jednom poštovanje ovoj zemlji i njihovom najboljem teniseru.


"Rekao sam Karlosu na kraju meča hvala ti što si me pustio da osvojim zlatnu medalju", nasmejao se Đoković i potom se naravno uozbiljio: "Ovo su možda moje poslednje Olimpijske igre u karijeri. Karlos Alkaraz je veoma mlad, sigurno je da će osvojiti, i to ne jedno nego više zlata za Španiju. Jako je mlada i divna osoba, stvarno dobar dečko. Imamo pozitivan odnos i mislim da je to dobra stvar za naš sport".

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

Posle intervjua na španskom jeziku, Novak se obratio i na srpskom gde se za kraj pomolio i zaplakao, dok je nakon toga otišao kod srpskih sportista u olimpijsko selo da zajedno proslave medalju uz šampanjac, kolo i srpske pesme koje su se orile da čuje ceo Pariz.

Kurir/Dado Đilas Konferencija nakon pobede Đokovića

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu