Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije prošla je grupnu fazu kao najbolji drugoplasirani tim, ali nije imala sreće na žrebu za nokaut fazu takmičenja. Nakon ukrštanja sa Australijom u četvrtfinalu mogli bismo da igramo protiv SAD u polufinalu, ali to za sada nije briga selektora Pešića. Takođe, iskusnog stručnjaka ne brine ni nastup Nikole Jovića koji nije trenirao dan pred utakmicu.

Nekadašnji selektor Jugoslavije i jedan od tvoraca velike pobede u Indijanapolisu 2002. godine otkrio je da košarkaš Majamija nije bio u sali za trening jer se ne oseća dobro, ali da će biti spreman za meč protiv Australije, koju Srbija veoma dobro poznaje zbog prijateljskog meča nedavno odigranog u Abu Dabiju.

Upitan da li su svi reprezentativci spremni za četvrtfinle, selektor je imao spreman odgovor. "Jesu, malo se Jović ne oseća dobro, ali smo ga ostavili u hotelu, ali biće dobro za meč", rekao je Pešić. Raspoloženje mu nije nije kvarilo ni što su Vasilije Micić i Nikola Jokić imali zavoje. "To su zavoji koji se stavljaju...", prokomentarisao je iskusni trener.

Sameer Al-Doumy / AFP / Profimedia, Profimedia/Sameer AL-DOUMY / AFP / Srbija - Južni Sudan

Podsećamo, Srbija je u pripremnom periodu imala probleme sa povredama, jer su deo treninga propustii Dejan Davidovac i Nikola Jović, koji se na okupljanju pojavio sa ortopedskom čizmom. Ipak, sastav selekcije Srbije za Olimpijske igre u Parizu nisu krojile povrede, selektor Svetislav Pešić je poveo najbolji tim u Pariz.

Srbija i Australija igraće 6. avgusta od 14:30, a pobednik tog meča obezbediće plasman u polufinale Olimpijskih igara. Tamo će rival biti bolji iz meča SAD - Brazil, gde će Amerikanci imati veliku ulogu favorita, pa je moguće da u veoma kratkom roku po treći put vidimo naš meč protiv američke reprezentacije koja je prvi favorit za osvajanje zlatne medalje.

"O kojim Amerikancima? Ma kakvi Amerikanci... Uopšte ne razgovaramo, treba da preživimo ovu utakmicu", rekao je selektor Pešić, uz napomenu da priču o SAD niko nije zabranio, ali da se o eventualnom meču u polufinalu ne razmišlja.

BONUS VIDEO:

Instagram/Janko Tipsarevic Novak Đoković i Janko Tipsarević pevaju