Slušaj vest

Reprezentacija SAD pobedila je Brazil 122:87 i ušla u polufinale Olimpijskih igara protiv Srbije, koje će biti odigrano u četvrtak. U prvom polufinalu tog istog dana igraće Nemačka i Francuka.

Lebron Džejms doživeo je povredu oka koja ga sigurno neće sprečiti da i u četvrtak zauzme svoje mesto lidera reprezentacije i da se suprotstavi Srbiji. Biće to treći duel dva tima ovog leta, nakon što su u prethodna dva Amerikanci ubedljivo pobedili - i u pripremnoj u Abu Dabiju i u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Lilu.

Američki šuter Devin Buker ubacio je 18 poena, Entoni Edvars pratio ga je sa 17, u Francuskoj omraženi centar Džoel Embid dodao je 14, a Entoni Dejvis ubacio je 13. Kevin Durent je za 20 minuta postigao 11 poena pez previše insistiranja na šutevima (4/8 iz igre), a Lebron Džejms je čuvao snagu i odigrao samo 16 i po minuta, tokom kojih je postigao 12 poena. Sa povređenim okom nije nastupao, mada je verovatno da bi i u takvom stanju izašao na parket, da je bilo potrebe.

CAROLINE BREHMAN/EPA Amerika Brazil

Sa druge strane, tim Aleksandra Ace Petrovića predvodio je Partizanov (krilni) centar Bruno Kaboklo, strelac čak 30 poena. Ipak, očekivano je meč protekao samo u znaku jednog tima, koji se apsolutno pitao za sve.