Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je u meču za treće mesto pobedila Nemačku. Ponovo su sudije pokušale da "zakuvaju" kao protiv Amerikanaca, međutim sada su košarkaši Srbije imali dovoljno koncentracije i snage da meč privedu kraju. Istovremeno, imali su i lakšeg protivnika nego drim-tim...

Nikola Jokić je komandovao, Bogdan Bogdanović je davao ritam našoj igri, sjajne role imali su i Vasilije Micić, Ognjen Dobrić i Vanja Marinković, pa je odličan nastup "orlova" na Olimpijskim igrama protekao sa medaljom oko vrata. Nije ona najsjanija, ali bronzana medalja zaista sija kao zlato, što smo videli i po reakciji naših igrača kada se utakmica završila. Bili su presrećni zbog toga što su Srbiji doneli četvrto odličje u Parizu.

Radovali su se redom svi, a onda se okupili na centru gde je selektor Svetislav Pešić održao govor. Nismo čuli šta je rekao, ali pretpostavka je da je to bilo ono njegovo čuveno: "Svi za jednog, jedan za svi". Pogledajte slavlje:

RTS1 slavlje košarkaša srbije

Pogledajte i najbolje fotografije sa meča Srbije i Nemačke u Parizu:

Kurir/Dado Đilas Srbija - Nemačka basket OI
Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

BONUS VIDEO:

RTS1 Srpski košarkaši se krste posle himne