Slušaj vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić uspeo je da napravi sjajnu hemiju sa igračima i da se sa Olimpijskih igara u Parizu vrati sa bronzom oko vrata. I sam selektor više puta je isticao da je uvek odnos sa igračima koje vodi najvažniji faktor na putu ka medalji, pa je u intervjuu za RTS ispričao da se najviše pamte upravo zajednički trenuci.

Sve što je bilo i protiv Portorika, Južnog Sudana, Australije, SAD i Nemačke ide u jednu fioku, a u sećanjima će zauvek ostati kako su provodili vreme pre i posle utakmica u Parizu.

"Srećan sam i ponosan na igrače, na stručni štab, medicinski tim i sve ljude koji su pomagali tokom turnira. Ponavljam se sada, ali ogromno je zadovoljstvo što idemo iz Pariza sa pobedom. To daje veliko zadovoljstvo i motivaciju. Ono što se dešavalo pre i posle utakmice, to je najlepši deo dana. Ponekad popijemo i neku čašu vina. U Francuskoj se pije francusko vino i to nismo želeli da propustimo. Do sitnih sati, do dva ili tri, gledali smo utakmice, pa onda spucamo flašu ili dve vina i lakše zaspimo", ispričao je Pešić u polučasovnom intervjuu za emisiju "Oko".

X/архиватор Nikola Jokić

"Čestitao sam im na tome kako su ponovo stvorili atmosferu. Osetili su da jedan drugome trebaju, a kada osetiš da jedan drugom trebaš, onda se tu povećava drugarstvo. Ponekad se pitaš šta ti sve ovo treba, a onda dođu momci i ponovo te motivišu, a kada je trener motivisan, onda su svi motivisani", naglasio je selektor Srbije.

Pogledajte i kako je izgledalo slavlje srpskih košarkaša koji su dočekani u Beogradu na čuvenom balkonu Skupštine grada, gde ih je pozdravilo više desetina hiljada navijača:

MONDO/Uroš Arsić Doček košarkaša na balkonu

BONUS VIDEO:

RTS Aleksa Avramović i Aleksandar Vučić pozdrav