Slušaj vest

Srpski košarkaši su burno proslavili osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Francuskoj, a to je nekima u regionu zasmetalo. Hrvatski mediji su redom izvestili o detaljima slavlja naših reprezentativaca, a jedna pesma koja se mogla čuti na tom slavlju im je posebno zasmetala. 

"Pijani Jokić u euforiji pevao četničku pesmu posvećenu Hrvatskoj i Oluji", glasi naslov hrvatskog portala Index.hr, a u tekstu se navodi: "Pijani Nikola Jokić bio je jedan od glavnih i najveselijih na snimkama koje kruže društvenim mrežama. Srpski košarkaši jevali su razne pesme poput "Prokleta je Amerika i zlato što sja", a na jednom snimku nastala je velika euforija kada je pevač zapevao "Kad sam bio mali" od popularnog srpskog pevača i deklarisanog četnika Baje Malog Knindže. Na snimku je reč o četničkoj pesmi koja za temu ima Hrvatsku i Oluju"

"Večernji list" je pisao kako "Pijani Srbi nakon zabave nisu mogli stajati na nogama prilikom dodele olimpijske medalje", a "Jutarnji list" se takođe osvrnuo na samu pesmu o kojoj je bilo reči i u tekstu "Indeksa". "Jokić i društvo pevali zloglasnu pesmu u Parizu. Prvo opleli po Amerikancima, a onda po Hrvatima", naslov je ovog teksta. 

RTS/screenshot Olimpijske medalje Srbija

"Ranije smo pisali o tome kako su srpski košarkaši uz velike količine alkohola odlučili burno proslaviti pobedu nad Nemačkom i osvajanje bronzane medalje na Olimpijskom turniru. Tada je u "fokusu" bio Nikola Jokić, proširio se video kako polugoli Srbin u jednom lokalu u Parizu grli pevača i iz svega glasa pjeva hit Bobana Zdravkovića ‘‘Prokleta je Amerika i zlato što sja‘‘...Stihovi su očito bili namijenjeni američkoj reprezentaciji, koja je u polufinalnoj utakmici savladala Srbiju s 95:91, a sada su, čini se, meta njihovo slavlja postali i Hrvati. Na društvenim mrežama procurio je video u kojem vidno pijani reprezentativci pjevaju pesmu Baje Malog Knindže (pravim imenom Mirko Pajčin) - Kad sam bio mali. Srpski muzičar nadimak je dobio po Knindžama, paravojnoj formaciji tzv. Republike Srpske Krajine. Takođe je poznati zagovornik Srpske radikalne stranke, a poznato je i da je omiljeni pevač Vojislava Šešelja", navodi se u tekstu "Jutarnjeg". 

(MONDO, Večernji list, Jutarnji list, Index.hr, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS/screenshot Dodela medalja košarkašima Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu