Slušaj vest

Pravio je probleme u nekoliko klubova prošle sezone, ali i dalje ga žele! Bruno Kaboklo kako je i najavljeno neće biti u sastavuPartizana za narednu sezonu, a po svemu sudeći Brazilac se vraća u NBA ligu! 

Sada već iskusni 28-godišnji centar je prošle sezone prvo otišao iz Ulma u Veneciju, pa kada je tu napravio problem zaigrao je za Partiza, a onda je svojevoljno napustio klub pred kraj sezone. Sada američki mediji prenose da je našao angažman u najjačoj ligi na svetu i da će igrati za Klivlend naredne sezone.

Ovaj 206 centimetara visoki krilni centar počeo je karijeru u domovini, a onda ga je 2014. godine draftovao Toronto kao 20. pika. Bilo je reči da je tada "dve godine od toga da bude spreman za NBA za dve godine" i to se ispostavilo kao tačno. Četiri godine je proveo u Torontu, po godinu i Sakramentu, Memfisu i Hjustonu, a za sve to vreme odigrao je tek 105 NBA utakmica.

Kavalirsi na visokim pozicijama imaju Džereta Alena, Evana Moblija, kao i Dina Vejda, dok tu pomažu krila Isak Okoro i Džordž Nijang. Ukoliko bi Kaboklo koji ima važeći ugovor sa Partizanom zaista otišao u NBA verovatno bi crno-beli tim mogao da računa na ozbiljno obeštećenje. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Bruno Kaboklo izjava