Slušaj vest

Košarkaški klub Partizan polako završava kompletiranje potpuno novog tima koji će Željko Obradović trenirati naredne sezone. Srpski reprezentativac Aleksej Pokuševski trebalo bi da postane 14. novajlija u crno-belom dresu, a već nedeljama se priča da je jedan od novih igrača Partizana nekadašnji taletnvoani junior Zvezde, Arijan Lakić.

Srpski košarkaš koji je prethodne dve godine nastupao za Zadar u hrvatskom prvenstvu i regionalnoj ligi trebalo bi da bude jedan od novih momaka koji će činiti grupu domaćih igrača u potpuno rekonstruisanoj ekipi. Sudeći po objavi na njegovom Instagram nalogu, gde se oprostio od Zadra, uskoro bismo mogli da vidimo i ozvaničenje saradnje sa Partizanom.

"Inače nisam osoba koja piše ovakve stvari na objavama ali sam dugo razmišljao i shvatio da zaslužujete još jedno hvala. Hvala svim mojim saigračima, svim trenerima i svakoj osobi u stručnom štabu i u klubu koji su verovali u mene i koji su verovali u zajednički rad i trud i da sa tim dođu velike stvari i velike pobede i za to ću Vam uvek biti zahvalan. Posebno hvala i Vama, navijačima, koji ste verovali u nas, bodrili ste nas na svakoj utakmici, u teškim trenucima, u svakoj pobedi i svakom porazu, bez Vas ovo nikad kao ekipa i ja kao košarkaš ne bih doživeo. Hvala Vam, od srca Vam hvala što sam u ove dve godine naučio toliko puno da nekad ni sam nisam svestan toga, zauvek će mi sve lepe uspomene ostati u srcu i nadam se da će ih još biti u budućnosti jer Vi to zaslužujete", napisao je Arijan Lakić u još jednom dirljivom oproštaju od Zadra.

Porodica Arijana Lakića je iz Benkovca, grada u okolini Zadra koji je do građanskog rata u Jugoslaviji bio naseljen pretežno srpskim stanovništvom. Tokom devedesetih su Lakići izbegli iz Hrvatske, a Arijan je rođen u Beogradu gde je i počeo košarkašku karijeru. Godinama je važio za jednog od najtalentovanijih igrača u Crvenoj zvezdi, čiji je senior postao 2018. godine.

Kao pozajmljeni igrač nastupao je za Vrijednosnice iz Osijeka, Borac iz Čačka i Sarajevo Sparse, a zatim je kao slobodan igrač potpisao za hrvatski tim. U Zadru je osvojio dve šampionske titule i jedan Kup Hrvatske, a sa mladom reprezentacijom Srbije ima zlato na Evropskom prvenstvu igrača do 18 godina iz 2018.

BONUS VIDEO:

Kurir Igrači Partizana kod navijaca