Slušaj vest

Posle deset godina igranja u najjačoj ligi na svetu Džo Heris je završio sa aktivnim igranjem košarke. Nekadašnji reprezentativac SAD je posle 504 meča u najjačoj ligi sveta rešio da se povuče sa samo 32 godine. 

Heris je bio poznat pre svega po svom šutu za tri i nakon što je završio Virdžiniju Klivlend Kavalirsi su ga uzeli sa 33. mesta na draftu. U jednoj sezoi u Klivlendu se nije naigrao, ali je prelazak u Bruklin bio pravi potez i tamo je odigrao skoro celu karijeru. Bio je u Netsima od 2016. do 2023. godine, a prošlu sezonu je proveo u Detroit Pistonsima.

Kruna karijere mu je došla 2019. godine kada je pobedio na Ol Staru u takmičenju u brzom šutiranju trojki u konkurenciji Stefa i Seta Karija, Badija Hilda, Denija Grina, Devina Bukera, Demijana Lilarda, Dirka Novickog, Kembe Vokera i Krisa Midltona.

Te 2019. godine je bio i deo reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine. Nakon svih pobeda u dve grupne faze izgubili su Amerikanci od Francuske u četvtfinalu, da bi potom u prvom meču razigravanja izgubili i od Srbije koja je na kraju završila kao peta.  U karijeri je Džo Heris zaradio preko 100.000.000 dolara sa sve bonusima, a od 2018. do 2021. je u Bruklinu bio starter i beležio je između 14 i 15 poena u proseku. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija Nikola Jokić u Skupštini grada