Slušaj vest

Nakon razočaravajućeg nastupa na Olimpijskim igrama gde je naš tim ostao bez medalje basketaši Srbije su jako loše startovali i na Evropskom prvenstvu. U prvom meču su izubili od Španije 21:15, a priliku da poprave utisak imaće od 22:20 protiv Nemačke kada igramo za prolaz dalje.

Španija je mnogo bolje otvorila meč, dali su dvojku, ali je Kojić poenima doneo prednost od 4:2 Srbiji. Igralo se koš za koš, ali su uspeli da se odlepe na 9:5 rivali, a sa dve dvojke su na četiri minuta do kraja otišli na 15:11. Brzim poenima naš tim je stigao do 15:14, ali to je bilo sve što smo mogli. Španci su ubeležili sigurnu pobedu i upalili alarme u našem timu.

Srbija je petostruki uzastopni šampion Evrope a na ovom meču Nemanja Barać je bio najefikasniji u našem timu sa šest poena. Marko Branković je dao četiri, Stefan Kojić tri, a Strahinja Stojačić samo dva. Kod Španije Karlos Martines je imao devet, a Unai Mendikote sedam. 

Iz svake grupe po dve reprezentacije idu u četvrtinale, a naša grupa A se ukršta sa grupom C. Sa Nemačkom igramo za prolaz dalje i drugo mesto, a u grupi C je do sada odigran samo jedan meč i Holandija je savladala Azerbejdžan. Treći tim u toj grupi je Austrija. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Strahinja Stojačić za Kurir o finalu Mundobasketa