Slušaj vest

Sudeći prema najavama iz Grčke, KK Crvena zvezda je definitivno zaokružila tim za takmičarsku 2024/25. Učiniće to onog trenutka kada Filip Petrušev dođe iz Olimpijakosa, čime će biti završen prelazni rok za tim Janisa Sferopulosa.

Grčki portal "Gazeta" najavio je da će Petrušev doći na jednogodišnju pozajmicu u Zvezdu onog trenutka kada NBA veteran Evan Furnije postane član Olimpijakosa. Ako sve bude prema toj najavi, beogradskim crveno-belima ostvariće se poslednja želja u vezi sa sastavom tima, koji će biti definitivno zaokružen.

Dolazak Filipa Petruševa pojačao bi obe Zvezdine centarske pozicije, "četiri" i "pet", na kojima je selekcija Janisa Sferopulosa formirana ostankom starosedelaca Džoela Bolomboja i Luke Mitrovića, uz dolaske Petruševa (Olimpijakos), Uroša Plavšića (Mega), Majka Dauma (Efes). Takođe, opcija za obe krilne pozicije je i Nikola Kalinić, koji bi mogao da igra i na poziciji krila, koja mu je osnovna i na poziciji krilnog centra.

Na krilnim pozicjiama Zvezda ima i starosedeoce Rokasa Gedraitisa, Dejana Davidovca, Dalibora Ilića, a tu je i novajlija Ognjen Dobrić, koji bi, takođe, mogao da igra u ulogama "trojke" i "dvojke".

IPA / Sipa Press / Profimedia, Marko Metlas/© MN press, all rights reserved Filip Petrušev

Na bekovskim pozicjiama Zvezdu će predvoditi Amerikanci Kodi Miler Mekintajer i Ajzeja Kenan, uz starosedeoce Miloša Teodosića, Nemanju Nedovića i Jaga Dos Santosa. Uz njih, iskustvo će sticati i Andrej Kostić, koji je ovog leta sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Eurobasketu za juniore.

Crvena zvezda igraće u narednom periodu pripremne utakmice protiv Hapoela iz Jerusalima, Olimpijakosa i na VTB Kupu u Moskvi, a sezona će početi prvim kolom ABA lige, u kojem će gostovati Dubaiju tokom vikenda od 20. do 23. septembra.

Nova sezona Evrolige počeće 3. oktobra, a Zvezda će je dočekati u ovom sastavu

  • Plejmejkeri: Miler-Mekintajer, Dos Santos, Teodosić
  • Bekovi: Kenan, Nedović, Kostić
  • Krila: Kalinić, Gedraitis, Dobrić, Lazić
  • Krilni centri: Petrušev, Daum, Davidovac, Ilić
  • Centri: Bolomboj, Plavšić, Mitrović

Bonus video: Filip Petrušev za MONDO

MONDO/Nemanja Stanojčić Filip Petrušev izjava