Slušaj vest

Crvena zvezda bi uskoro mogla da dočeka Filipa Petruševa! Najduža transfer-saga crveno-belih ovog leta biće završena onog trenutka kada Olimpijakos dovede NBA veterana Evana Furnijea. Istog trenutka, Zvezdi će biti dozvoljeno da "vodi" reprezentativca Srbije i osvajača olimpijske bronze u Parizu.

"Ako sve prođe glatko i ako Furnije zvanično postane igrač Olimpijakosa od sledeće sezone, Jorgos Barcokas će dozvoliti pozajmicu Filipa Petruševa Crvenoj zvezdi i tu odluku je već doneo", piše grčka "Gazeta".

Dobro obavešteni portal tvrdi da Olimpijakos nije učeestvovao u pregovorima sa Zvezdom, koja već mesecima želi da dovede Petruševa. "Ipak, sada se situacija promenila nakon mogućnosti da Furnije potpiše za Olimpijakos".

Kako će Furnije da istisne Petruševa?

Filip Petrušev se vraća u Crvenu zvezdu
MN Press 


"Gazeta" tvrdi da će Francuz deliti poziciju krila sa Kostasom Papanikolauo, dok će Alek Piters ostati krilni centar. U toj varijanti, Petruševu ne mogu biti garantovani minuti na terenu, a Olimpijakos mu veruje i planira ga za budućnost. Zbog tog razloga Pirejci će mu dopustiti pozajmicu u Crvenoj zvezdi i Beograđani će pokrivati puni iznos njegove plate od milion evra.

U ovom trenutku, Olimpijakos na pozicijama krilnog centra ima povratnika iz NBA lige Sašu Vezenkova i Aleka Pitersa, dok su centri Mustafa Fal, Nikola Milutinov i Mouzes Rajt. U toj podeli, Petrušev ne bi imao ulogu kakva ga sigurno očekuje u Crvenoj zvezdi. Srpski i regionalni šampion bi dovođenjem rođenog Beograđanina završio prelazni rok za sezonu 2024/25.

Bonus video:

MONDO/Nemanja Stanojčić Filip Petrušev izjava