Slušaj vest

KK Partizan ušao je u novu sezonu sa potpuno "remontovano" ekipom Željku Obradovića, u kojoj je iz prošle takmičarske godine ostao samo jedan košarkaš - Balša Koprivica.

Prvi pomoćnik crno-belih Vlade Androić, višedecenijski "Žocov" prvi saradnik, objasnio je da su želje bili Vladimir Lučić, kapiten Bajerna i Nikola Milutinov, centar Olimpijakosa, ali da ih nije bilo moguće ostvariti.

"Svih ovih godina pokušavali smo da vratimo neke igrače u Partizan. Recimo, Lučića, Milutinova…nismo uspevali iz različitih razloga. Svaki trener želi da ima što više domaćih igrača, ali kad nešto ne može, ne može. Budžeti pojedinih klubova su gotovo neograničeni", kazao je Androić za portal "Kablarnet".

Ovo je Partizanova domaća baza za 2024/25

MN Press Partizan

Partizan je ovog leta vratio Vanju Marinkovića iz Baskonije i učinio ga kapitenom, a od domaćih igrača tu su rođeni Beograđani Mario Nakić (23), koji je došao iz Igokee, Arijan Lakić (24), koji je stigao iz Zadra, Aleksej Pokuševski (22) vratio se iz Amerike i prvi put će igrati u rodnoj zemlji u seniorskoj konkurenciji, jer je juniorski staž završio u Olimpijakosu...

Takođe, Partizan je doveo i biser Real Madrida, Mitra Bošnjakovića (18), rođenog Novosađanina poput Pokuševskog. Uz sve njih, ugovor sa Partizanom potpisao je i đak crno-belih, Aleksa Dimitrijević (18), koji je ponikao u Humskoj i debitovao je za prvi tim u domaćem prvenstvu prošle sezone.

Novi Partizanov tim igrao je u Čačku u ponedeljak protiv Jeniseja iz Rusije i ubedljivo pobedio, a naredne test-mečeve igraće u Italiji, u sklopu priprema za start nove sezone. Ekipa Željka Obradovića igraće prvi takmičarski meč tokom vikenda od 20. do 23. septembra, kada će biti odigrano prvo kolo ABA lige, u kojem će dočekati upravo Borac, bivši Obradovićev i Androićev tim.

Bonus video: Željko Obradović o novoj sezoni Partizana

MONDO Željko Obradović