Slušaj vest

Košarkaši Partizana pobedili su Jenisej ubedljivim rezultatom 114:85 u pripremnoj utakmici u Čačku. U rodnom radu Željka Obradovića, u dvorani u kojoj je igrao za Borac njegov tim je savladao ekipu srpskog trenera Jovice Arsića u meču lišenom neizvesnosti od prvog do poslednjeg minuta.

Posle pobede u Beogradskoj areni protiuv Igokee, crno-beli su savladali ruskog rivala uz nastup svih raspoloživih igrača izuzev povređenog Ajzeje Majka. On je praktično na prvom treningu povredio list i zbog toga je na višenedeljnoj pauzi.

Najefikasniji igrači Partizana u meču koji je imao pet deonica, a ne četiri, bili su Duejn Vašington sa 16 poenai Frenk Nilikina sa 12. Vašington je ubacio četiri trojke u meču u kojem su crno-beli ubacili čak 17 trojki.

Partizan: Dejvis 9, Lundberg 6, K. Džons 7, Nilikina 12, Vašington 16, Koprivica 4, Nakić 6, Bošnjaković 11, Marinković 3, Pokuševski 10, Braun 6, Bonga 11, Lakić 2, T. Džons 9, Dimitrijević 2.

Crno-beli će posle ovog meča naredne provere imati u Italiji. Pročitajte raspored pripremnih utakmica Partizana. U novu sezonu ABA lige tim Željka Obradovića krenuće tokom vikenda 20-23. septembra utakmicom protiv Borca u Beogradskoj areni, a u Evroligi će u prvom kolu gostovati Baskoniji, 3. oktobra od 20.30 časova.

Bonus video: Željko Obradović o pripremama Partizana

MONDO Željko Obradović