Slušaj vest

Prošlih godina to je bio Nikola Topić - mladi talenat koji stiže da se sa kraja klupe izbori za minute i dokaže da ima kvalitet za Crvenu zvezdu. Sada je Andrej Kostić, bek rođen 2006. godine taj "poslednji adut" Janisa Sferopulosa. Odmah je na startu obraćanja medijima na početku sezone Sferopulos jasno rekao da mu se Kostić "mnogo sviđa", a njega je Grk priključio ekipi još prošle sezone. 

Bio je Kostić na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, već je proslavio tri osvojena trofeja sa crveno-belima, a sa vremenom provedenim u prvom timu trema je nestala. A u intervjuu za MONDO priznaje da je treme bilo kada je prvi put kročio u svlačionicu punu šampiona!

"Ima treme! Više ne, ali je u početku bilo dosta treme i nekako sam zahvalan što sam ovde i stvarno srećan i uzbuđen zbog svega što će se desiti u budućnosti. Ovaj period koji mi se sada dešava je bio neverovatan, ali sam se sada navikao pa ćemo videti. Na meni je samo da radim", kaže Kostić na startu priče za MONDO. 

TOPIĆ MU OTKRIO RECEPT ZA USPEH

MONDO Andrej Kostić za MONDO

Kažu da je u košarci najteže preći iz juniora u seniore i da nema teže stvari od adaptacije na taj novi nivo. Kostić sada ima 18 godina i kao sveže punoletan može da potvrdi. Tranzicija je teža nego što se nadao!   

"Nestvaran je osećaj, ne znam kako da opišem. Nekako sve te igrače koje sam gledao preko TV-a, sada delim istu svlačionicu sa njima... Stvarno nestvarno! Vremenom sam se navikao, ali sigurno da je sve ovo uzbudljivo i da sam zahvalan što je ovako. Intenzitet je sigurno najveća razlika jer su ovde sve stvarno igrači koji su preozbiljni. Ja sam do sada igrao juniorsku košarku i iako nisam verovao da je taj prelazak toliko težak, ali zaista je velika razlika", istakao je za MONDO Kostić. 

Imao je od koga da dobije savetez za prelazak na viši nivo, jer malo ko se tako lako i brzo prilagodio na seniore kao njegov saigrač iz juniorskih dana Nikola Topić "Čuo sam se sa njim, naravno. Čestitao sam mu sada, stvarno je napravio veliki uspeh. On je apsolutno zaslužio sve, Dosta smo pričali i pre tog kupa i svega što se desilo. Samo mi je rekao da slušam, da sam najmlađi tu i da moram da radim. Da radim sve što mi se kaže i da ću tako uraditi nešto", istakao je on 

HOĆU MINUTE, A SPECIJALNOST SU MI POENI!

MN Press Andrej Kostić

Za one koji ga nisu gledali u juniorskim ekipama Crvene zvezde, kakav je igrač Andrej Kostić? "Moja uloga je bila uloga poentera, to je jedan od mojih najvećih kvaliteta i nešto na čemu sam se ja dokazao sa najviše kvaliteta. U tome se najbolje snalazim", opisao je Kostić, koji priznaje da posle priprema sa seniorima itekako oseća promenu: "Primećujem dosta promena, stvarno sam se navikao na ceo sistem i stvarno mi je lepo. Prihvaćen sam, super je osećaj, Igrati sa njima je nestvarno, ali sada sam se privikao", ističe on. 

I za kraj, ima samo jednu želju za narednu sezonu: "Sigurno da zaigram pred prepunom Arenom i da se što više uklopim u prvi tim", ističe Andrej Kostić na kraju razgovora za MONDO. Srpskoj košarci treba ovakvih mladih bisera, to je sigurno. Zato se svi nadamo da će u svim našim klubovima po neki Andrej Kostić prokrčiti sebi put naredne sezone!

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Janis Sferopulos