Slušaj vest

Poznati letonski šuter Davis Bertans igraće sledeće sezone u novoformiranom KK Dubai! Prema pisanju grčkog portala "Sport 24", nekadašnje krilo Partizana reklo je "Da" timu iz Emirata i pitanje je dana kada će odjeknuti ta transfer-bomba.

Iako je dugo dovođen u vezu sa Real Madridom, Bertans će ipak otići u novormirani tim koji će igrati u ABA ligi. Postaće saigrač Nemanji Dangubiću, Danilu Anđušiću i mnoge je iznenadio njegov dogovor sa Dubaijem, s obzirom na interesovanje "kraljevskog kluba".

Bertans je u ABA ligi igrao za dva tima, Olimpiju, pa Partizan i nakon što je u oba proveo po dve sezone otišao je u Baskoniju, gde je takođe igrao dve godine do odlaska u NBA ligu. U Americi je tri godine bio član San Antonija, a potom isto toliko Vašingtona. U prethodne dve godine se često selio i posle epizoda u Dalasu, Oklahomi i Šarlotu vreme je za njegov povratak u evropsku košarku.

Bertans će u novembru napuniti 32 godine, a u Partizanu je jak mlad ostavio veoma zapažen trag.

Trofeji, povreda i težak rastanak

Davis Bertans
MN Press 

U dresu crno-belih osvojio je tri titule prvaka Srbije, trofej Kupa Radivoja Koraća i titulu prvaka ABA lige 2013. godine. Istog leta, 2013, doživeo je i tešku povredu ukrštenog ligamenta u seriji protiv Crvene zvezde za titulu Superlige i zbog toga je morao da odsustvuje devet meseci.Sledeći meč odigrao je u martu 2014. i odmah je pomogao ekipi u Top 16 fazi Evrolige, kao i u osvajanju titule pravka Srbije. U julu 2014. je raskinuo ugovor i otišao iz kluba nastavivši karijeru u Baskoniji.

Bonus video: Željko Obradović o novoj sezoni

MONDO Željko Obradović