Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez selektora pošto je Svetislavu Pešiću ugovor istekao nakon Olimpijskih igara. Iskusni trener već je objasnio situaciju koja se trenutno događa u srpskoj košarci, pa će novo rukovodstvo odmah nakon preuzimanja dužnosti morati da se pozabavi traženjem novog trenera.

Pred Košarkaškim savezom Srbije prvo su izbori za predsednika, a zatim i popuna dve važne funkcije unutar srpske kuće košarke. Za sada je jasno da Svetislav Pešić neće zauzeti nijednu od tih funkcija, a pomalo je čudan način na koji dolazi do prekida saradnje sa iskusnim stručnjakom koji je tokom oba mandata na klupi nacionalnog tima bio veoma uspešan.

Svetislav Pešić nije imao sa kim da pregovara oko nastavka saradnje zbog odlazaka pre njegovog! Nakon što je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović podneo ostavku, a KSS napustio i direktor reprezentacije Dragan Tarlać, Pešić je ostao bez opcija. Praktično, u Košarkaškom savezu Srbije niko nije bio zadužen i ovlašćen za pregovore.

Vladimir Markovic/© MN press, all rights reserved Svetislav Pešić konferencija

Ipak, odlazak selektora Pešića glavna je vest dana u srpskom sportu. "Iz KSS-a nisu mogli da potvrde tačnost ove informacije, te dodaju da nije poznato ni sa kime bi Pešić razgovarao o novom ugovoru", navodi "B92.sport". Na osnovu tih informacija može da se zaključi da bi Pešić možda i doneo odluku o ostanku, da se sa njim pregovaralo nakon Olimpijskih igara u Parizu i osvojene bronzane medalje.

Podnošenje kandidatura za predsednika KSS traje do 24. septembra, a mandat Predraga Danilovića traje do prvog dana oktobra. Od tada će srpsku košarku voditi neko drugi, a ista sudbina zadesiće i reprezentaciju - tražiće se novi selektor koji će već u novembru imati dva meča protiv Danske u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Bonus video:

MONDO/Nemanja Stanojčić Svetislav Pešić izlazak