Slušaj vest

Fenerbahče je na samom startu prelaznog roka dogovorio dolazak mladog Luke Šamanića, a sada se oko njega pojavio problem. Doskorašnji NBA centar je potpisao ugovor sa klubom iz Istanbula 5. avgusta, a mesec dana kasnije klub ga je pustio da ode u Hrvatsku. Fener se oglasio saopštenjem i istakli su da su zbog ličnih razloga Šamanića 6. septembra ispratili u Hrvatsku.

"Naš košarkaš Luka Šamanić je uzeo odsustvo iz kluba zbog ličnih razloga i u petak 6. septembra je otišao u svoju zemlju. Pratimo proces vrlo pažljivo i sve neophodne informacije o situaciji našeg košarkaša ćemo dati u narednim danima", stoji u saopštenju Fenera.

Luka Šamanić ima 24 godine, rođen je u Zagrebu i igra na pozicijama krilnog centra i centra. Dugo je bio deo omladinskog pona Barselone, zatim je zaigrao ABA ligu u Olimpiji iz Ljubljane i 2019. su ga San Antonio Sparsi birali kao 19. pika. Igrao je i za Jutu, kao i za nekoliko timova u razvojnoj ligi, ali se nije probio i sada je usledio povratak u Evropu.

Ipak sada je veliko pitanje šta će se desiti sa njim, pošto je klub odmah reagovao i doveo drugog bivšeg NBA centra Kema Birča, Amerikanca koga pamtimo po partijama u dresu Olimpijakosa. Ako se na to doda da na četvorci imaju Najdžela Hejsa, Dišona Pjera i Metečana Birsena, a na petici Nikola Melija i Sertača Šanlija, deluje da za Šamanića više nema mesta.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO PARTIZAN - FENERBAHČE