Slušaj vest

Crvena zvezda biće gost u prvom kolu ABA lige novonastaloj ekipi Dubaija, a meč je na programu 22. septembra. Biće ovo pravi spektakl na startu ligaškog dela Jadrana, ali samo za odabranu publiku, pošto su cene ulaznica za ovaj susret nešto skuplje nego u Srbiji. 

Naime, Dubai je već objavio cene i pustio u prodaju ulaznice, tako da je već poznato da će najjeftinije karte iznositi 18,5 evra, dok će najskuplje dostići cifru od 332,72 evra. Ovde je verovatno reč o nešto većem iznosu zbog samog protivnika, s obzirom na to da će ugostiti aktuelnog šampiona ABA lige i to u svom debitantskom meču.

Ipak, ne treba se preterano čuditi jer je ovo tim koji ima i najskuplje sezonske ulatnice za Jadransku ligu - navijači su morali da izvoje između 1.750 i 9.375 dolara. Dubai će tokom debitantske sezone u ABA ligi odigrati 15 mečeva na domaćem terenu, pa je jasno koliko su ulaznice nepovoljne za naše uslove.

Tim iz Dubaija nedavno je doveo NBA pojačanje, na opšte nezadovoljstvo Grobara. Davis Bertans braniće boje kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. On je poslednji deo tima za narednu sezonu, koji čine i Nemanja Dangubić, Danilo Anđušića,Leon Radošević, Klemen Prepelič, Aleksa Uskoković, Avudu Abas, Ahmet Duveroglu, Nejt Mejson, Tirdi Ravena, Džejkori Viliams, Bora Jašar, dok će funkciju trenera obaljati Jurica Golemac.

Zagrevanje za ABA ligu

U pripremnom periodu tim iz Emirata se zagrevao sa ekipom FMP-a. Meč je odigran 7. septembra, a domaćin je slavio 99:87 (29:17, 17:23, 27:16, 26:31) u Dubaiju. Mejson je predvodio tim Jurice Golemca sa 17 poena, a jedan manje je upisao Prepelič. Anđušić je susret završio sa 14 poena, dok je Dangubić postigao 12, a Uskoković sa pet. 

BONUS VIDEO: 

MONDO KK Crvena zvezda izlazak igrača