Slušaj vest

Unikaha iz Malage savladala je tim NBA Dži liga Junajted, moglo bi se reći, ubedljivim rezultatom 75:60 (22:17, 16:15, 19:12, 18:16) u finalu FIBA Interkontinentalnog kupa. Da tenzija u tom meču bude veća nego što je bilo očekivano zaslužan je komentar Huana Toskano-Andersona koji je najpre nipodaštavao evropsku klupsku košarku, a onda i na čudan način pokušavao da motiviše saigrače.

Unikaha je bila bolja u sve četiri četvrtine, a meč je prelomila početkom treće kada je napavila seriju 14:2. Baš u odlučujućim trenucima susreta Toskano-Anderson je na tajm-autu održao govor svojoj ekipi i ovo joj poručio:. "Naš san nije da igramo ACB... Naš san nije da igramo Evroligu... Ovo što oni rade je neprihvatljivo", pokušao je nipodaštavanjem protivnika da probudi saigrače, ali nije uspeo. Malaga je potvrdila svoju dominaciju i osvojila trofej. 

Umesto motivacije saigrača, Toskan-Anderson je navukao gnev i komentare drugih kolega koji su njegove reči doživeli lično. Među prvima se oglasio centar Malage Dilan Osetkovski: "Izvinite na mom francuskom, ali postoji izgreka da su mišljenja kao *du*e - svi ih imaju. On ima svoje mišljenje, mi imamo svoje", rekao je Amerikanac.

Na upućene prozivke nije ostao imun ni bivšeg igrača Budućnosti Kendrika Perija. Njegov komentar je glasio: "Na kraju dana to je samo poštovanje... Samo poštujte da postoje oni koji nisu imali priliku da ugraju u NBA i to je u redu... Mi smo pronašli naš put i stvorili ga.... Samo poštuj ono što radimo i mi ćemo poštovati tebe", napisao je Peri. 

Huan Toskano-Anderson je igrač meksičko-američkog porekla i ima 31 godinu. Osvojio je NBA prsten sa Golden Stejtom 2022, potom je nosio dres Lejkersa i Jute, da bi od 2023. prešao u redove Meksiko Siti Kapitansa koji je deo NBA G lige. 

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 2