Slušaj vest

Srpski reprezentativac Aleksa Avramović prešao je ovog leta iz Partizana u CSKA iz Moskve, a prema rečima prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića - i klub sa Malog Kalemegdana je razmatrao da ga dovede. To nije bilo ovog leta, nego još prethodnog, a sada je Čačanin otkrio da ne zna ništa o tome.

"Nikada zaista nije bilo ništa", rekao je Avramović u razgovoru za "Meridian Sport" i dodao: "Apsolutno nisam nijednog trenutka razmišljao u tom pravcu. Ja imam samo veliko poštovanje prema Zvezdi. Ja sam srpski igrač, oni su srpski klub i naravno da postoji uzajamno poštovanje. U Zvezdi igraju moji saigrači iz reprezentacije - moja braća. Odnos Zvezde i Partizana ne gledam uopšte tako ostrašćeno, već kao sportski rivalitet".

Prethodne tri godine Avramović je igrao za Partizan, tako da je često upravo protiv Crvene zvezde pružao odlične partije: "Kada sam igrao u Partizanu, uvek sam davao maksimum da ih pobedim. Nekada sam uspevao, nekada nisam. Ne želim nikoga da mrzim u životu", dodao je on.

Avramović je kazao da je prema njegovom mišljenju Crvena zvezda napravila dobar posao tokom leta i da je jedan od kandidata za TOP8 Evrolige, a "odmerio" se sa njima tokom VTB Superkupa, na kome je bio MVP.

"Razmišljali smo o Aleksi Avramoviću svojevremeno, znamo da je iz zvezdaške godine, ali smo se već bili dogovorili sa našim navijačima da ne pravimo više prelaske iz Partizana u Zvezdu. To hoćemo da poštujemo u seniorskom timu. Mislim da je Aleksa sjajan čovek i igrač, tako da je meni žao. Možda jednog dana...", kazao je Nebojša Čović u jednoj skorijoj izjavi dodajući: "Nije mi jasno to oko Alekse Avramovića. Došao je razigran iz Manile, odigrao je perfektno, a kako je odigrao sezonu? Nikako. Čak toliko mučno da je hteo da ode".

BONUS VIDEO:

RTS Aleksa Avramović i Aleksandar Vučić pozdrav

(MeridianSport/MONDO/Milutin Vujičić)