Slušaj vest

Predsednik Crvene zvezde Meridianbet Nebojša Čović gostovao je u podkastu "Miljanov korner" i tom prilikom je poručio da ostanj na čelu kluba. Istakao je da njegov mandat ističe 2026. godine i da je zadovoljan Upravim odborom na čelu sa Željkom Drčelićem i najavio je da zajedno nastavljaju da spremaju tim za novu sezonu.

"Odlična je hemija, odlični su odnosi. Kao da su rod rođeni. Došli smo do situacije da imamo desetoricu sjajnih domaćih igrača, uz nekolicinu stranaca koji su veoma kvalitetni u svakom pogledu. Mi postajemo perjanica srpske košarke i gledaćemo da zadržimo taj trend. Pritom imamo izuzetnog trenera sa kojim odlično sarađujemo. On je potpuno selektirao tim i dobio igrače koje je tražio. Mislim da je napravio u svakom pogledu dobar tim. Zadovoljstvo je gledati kako ekipa radi u Staroj Pazovi", poručio je Čović i dotakao se pojačanja koja nisu još realizovana. Pre svih o Filipu Petruševu.

"Videćemo još. Razmišljamo o Filipu Petruševu. On je igrač Olimpijakosa. Videćemo kako će oni složiti ekipu, da li Filip može da bude slobodan ili ne. Da li će doći, ne mogu da vam kažem. On je na putu potpunog sazrevanja. Ja da sam u NBA timu, spojio bih Petruševa i Jokića", rekao je Čović i objasnio zašto još nije na Malom Kalemegdanu: "Naše je da probamo. Mi nikome nismo otimali igrača. Petruševa ili nekog drugog. Mi imamo naših 16".

Čović je poručio da je Crvena zvezda razmišljala o Brunu Kaboklu, pre nego što je postao član Partizana, dok je sada otkrio i da je Aleksa Avramović bio meta njegovog kluba.

aleksa avramović
Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved 

"Razmišljali smo o Aleksi Avramoviću svojevremeno, znamo da je iz zvezdaške godine, ali smo se već bili dogovorili sa našim navijačima da ne pravimo više prelaske iz Partizana u Zvezdu. To hoćemo da poštujemo u seniorskom timu. Mislim da je Aleksa sjajan čovek i igrač, tako da je meni žao. Možda jednog dana...", kazao je Nebojša Čović i dodao da je situacija oko Amerikanca Kodija Milera-Mekintajera drugačija u odnosu na Avramovića.

"Nije mi jasno to oko Alekse Avramovića. Došao je razigran iz Manile, odigrao je perfektno, a kako je odigrao sezonu? Nikako. Čak toliko mučno da je hteo da ode", dodao je Čović i rekao da ovog leta nisu ni pričali na temu srpskog reprezentativca koji je otišao u CSKA.

Prvi čovek Crvene zvezde je otkrio i da je budžet za plate igrača oko 12,5 miliona evra i da je cilj da se odbrane sva tri trofeja iz prošle sezone, uz pokušaj da se uđe u TOP8 Evrolige. Uz to, ideja je da Zvezda "proizvodi" mlade igrače.

"Zvezda će gledati da proizvodi jednog, dvojicu, trojicu igrača po sezoni. Kostić će dobiti šansu u ABA ligi, a zašto da ne i u Evroligi. Ali, to je pitanje ipak za Sferopulosa. Došao je Dragoljub Avramović koji se dokazao kao stručnjak i radimo na tome da imamo još bolju školu", zaključio je Čović.

BONUS VIDEO:

Kurir Teodosić predvodi slavlje

(Sputnjik/MONDO/Milutin Vujičić)