Slušaj vest

Igokea je pobedila Split u Hrvatskoj (79:74), a velike zasluge za to ima Boriša Simanić. Srpski reprezentativac, koji je ostao bez bubrega na Svetskom prvenstvu u dresu Srbije, vratio se košarci i pokazao da ima još mnogo toga da pokaže. Postigao je 10 poena (5/5 za dva, 0/4 za tri), uz 4 skoka.

Tim mladog srpskog stručnjaka napravio je veliki preokret upravo posle jednog tajm-auta. Domaćin je vodio sa 68:59 na oko devet minuta pre kraja. Usledio je minut odmora i velika serija gostiju. U igru su se vratili Dragan Milosavljević i Simanić i upravo je popularni Gagi dao dve trojke, vratio svoj tim (68:65) i pokazao put ka pobedi.

Tačku na meč stavio je Brajs Džouns sa nekoliko majstorija u samoj završnici. Na kraju je on bio i najbolji strelac sa 13 poena (9as, 4sk), dok su po 10 dodali Simanić i Milosavljević. Na drugoj strani istakli su se Šenon Šorter (17, 9sk) i Antonio Jordano (14, 4/12 za tri).

Trener Stefanović izneo je svoje utiske o meču. "Čestitam mojim momcima na pobedi, teška utakmica u prvom kolu. Nervoza sa obe strane. Neverovatno je da su ljudi imali 21 skok, katastrofalno građenje naše, sa takvim građenjem nemamo šta da tražimo u Zadru. Pokazali smo karakter na osam razlike, kada smo počeli da radimo one stvari koje treniramo. Tim je nov, dosta puta je bila cela nova petorka na terenu. Pobedu smo zaslužili odnosom i verovanjem", počeo je Stefanović.

Osvrnuo se na dve trojke Milosavljevića koje su bile možda i presudne. "Bio je to jako bitan momenat meča. Ostao je u timu zato što je naš kapiten i preuzima odgovornost kada treba i ima karakter koji je potreban ovom timu. Radošić i Stanković su 2005. i 2006. godište i igrali su po 10 minuta što je sjajno", poručio je Stefanović.

Imao je samo reči hvale na račun Simanića. "Odigrao je dosta dobar meč, vidi se da mu fali minuta i vremena. Ogromno je pojačanje. Kada dostigne pravu formu biće još bolji", zaključio je Stefanović.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Boriša Simanić izjava