Slušaj vest

Bivši centar Partizana Bruno Kaboklo posle nekoliko meseci ispričao je kako je došlo do nesporazuma, a onda i razilaženja njega i ekipe iz Beograda. U razgovoru za izraelske medije Brazilac se javno izvinio i klubu i navijačima. 

Velika buka nastala je u završnici klupske sezone, Partizan nije uspeo da odbrani trofej Jadrana i jedina svetla tačka mogla je da bude osvajanje Košarkaške lige Srbije. Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski i Džejms Naneli bili su prekobrojni stranci, pa je Parnom valjku više nego ikad bila potrebna pomoć Bruna Kabokla ne bi li klub osvetlao obraz. Međutim, Brazilac je iznenada napustio Beograd, klub iz Humske ostao je bez osvajanja lige, a epilog je bila rasprava na relaciji Kaboklo - Partizan

Bivši centar Partizana objasnio je detalje: "Potpisao sam ugovor sa Partizanom na godinu dana i završili smo naše učešća na različitim turnirima. Pojavio se turnir za koji nismo znali. U Srbiji timovi koji igraju u ABA ligi i Evroligi ponekad odmah igraju finale. To je bilo pomalo čudno u poslednje četiri godine. U Partizanu su rekli da treba da čekamo jer možda će se održati taj finalni turnir, jer to nije bio slučaj u protekle četiri godine. Kada su rekli da ćemo učestvovati, igrao sam polufinale i pobedili smo", rekao je Kaboklo.

MONDO/Nemanja Stanojčić Bruno Kaboklo na treningu Partizana

Brazilac je potom nastavio: "Razgovarao sam sa svojim agentom i u jednom trenutku mi je rekao da je u kontaktu sa klubom i da imam odobrenje od Partizana da otputujem u SAD. Mislio sam da klub zna za to i da je sve u redu. Imao sam 'zeleno svetlo'. Otišao sam u SAD, a onda me je generalni menadžer pozvao i rekao da ne mogu da idem, ali tada sam već bio tamo i nisam mogao da se vratim", objasnio je Kaboklo tok situacije. 

Prizano je bivši igrač Partizana da svoj odlazak nije doživeo kao spornu situaciju: "Došlo je do nesporazuma, iz mog ugla sve je delovalo u redu i jednostavno nisam mogao da se vratim. Razgovori između kluba i mog agenta su se nastavili, ali na kraju nisam igrao", objasnio je košarkaš.

Na kraju, novi igrač Hapoela imao je poruku za sve navijače Partizana: "Iskreno, nisam želeo da ovako završi. Mislio sam da imam odobrenje. Da je bilo do mene, ostao bih i završio zadatke sa ekipom, ali stvari se dešavaju u životu i nemamo kontrolu nad njima. Bilo to moja greška ili ne, dogodilo se i mogu samo da objasnim svoju stranu priče. Želim da iskoristim ovu priliku i izvinim se javno, pa se izvinjavam Partizanu i navijačima. Obožavao sam vreme provedeno tamo, predivni ljudi, predivna zemlja, bilo mi je prelepo i zaista mi je žao zbog načina na koji se sve završilo", iskreno je rekao Kaboklo.

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Bruno Kaboklo izjava