Slušaj vest

Kejtlin Klark, najpoznatija WNBA košarkašica, dobila je nesportski udarac u oko od svoje protivniceDione Karington. Vest je brzo odjeknula, a kako je u oku posmatrača delovalo da je potez bio nameran košarkašica Konektikata postala je meta kritika, a čak dobija i pretnje smrću.  

Karington i Klark sastale su se u plej-ofu WNBA lige, u meču Konektikata i Indijane slavila je domaća ekipa 93:69, ali je susret obeležio potez koji se danima prepričava. Naime, postoje indicije da je Karingtonova namerno udarila Klarkovu, a prema nekim informacijama igračica Konektikata već mesecima objavljuje loše stvari o belcima i Kejtlin Klark. Zbog ovih teorija Karingtonova je postala žrtva nasilja na drušrvenim mrežama. Njena partnerka, koja je ujedno i saigračica Klarkove, Nalisa Smit je otkrila uznemirujuće detalje. "Moja devojka dobija pretnje smrću i praćena je". 

Još uvek nema dokaza o tvrdnjama koje je iznela Nalisa Smit, ali je rasprava je dobila nešto veće razmere jer je WNBA rešila da uključi policiju u ovaj slučaj, a navijači Indijane za koju igra Kejtlin Klark optuženi su za rasizam. 

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Aleksandra Crvendakić