Slušaj vest

Miloš Teodosić jedan je od najboljih evropskih plejmejkera svih vremena. Njegova magična dodavanja, koševi, uloga lidera, sve to ostaće upisano u istoriju košarke. Kakav je van terena i koliko je nesebičan govori i jedna priča za koju mnogi do sada nisu znali.

Ispričao ju je Ilija Đoković, organizator igre Mornara. "Teo je prvo neverovatan čovek, pa onda i košarkaš. Idol! Ne samo meni, nego mnogima. Ono što radi na terenu je magično, ali isto tako i van terena ima gestove koji se ne zaboravljaju. Ispričaću za jednu anegdotu, ne znam da li će se on toga sećati", počeo je priču Đoković za "Meridian sport".

Onda je objasnio Milošev divan gest. "Kada sam igrao u Borcu iz Čačka zarađivao sam zaista malo, neću reći iznos. Gledajući ostale reprezentativce bio je značajno manji novac. Imali smo dnevnice od 150 evra koje smo uvek davali fizioterapeutima i ljudima koji pomažu u oporavku. Pokojni Stevan Jelovac, moj veliki prijatelj, došao je i rekao Teodosiću za koliko novca ja igram. Teo je samo došao i dao mi 800 evra i rekao 'znam kakva ti je situacija'. Odgovorio sam mu 'Nemoj Miloše, nije potrebno', ali je on insistirao. Kratka priča o tome koliko je neverovatan i koliko pazi na ljude oko sebe."

Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES Miloš Teodosić sa decom

Imaće priliku da igra protiv njega već u subotu pošto Mornar dolazi u Beograd i igraće protiv Crvene zvezde Meridianbet. "Sigurno je da ću da ga pitam za nekoliko trikova tokom meča, jedva čekam utakmicu. Miloš je neverovatan dodavač, igramo na istoj poziciji i voleo bih da imam bar 10 odsto njegove magije."

Ulogu favorita prepušta crveno-belima. "Razlika u budžetima je nezamisliva, posebno pošto Zvezda igra posle poraza od Dubaija, prvi meč kod kuće, dvorana će da bude puna. Rezultatski nam ove prve tri utakmice nisu rezultatski važne, hoćemo da uđemo u košarkaški ritam. Naravno, to ne znači da idemo sa belom zastavicom. Ne predajemo se, ali je Zvezda apsolutni favorit. Ako se slučajno pojavi šansa, sigurno je da ćemo dati sve od sebe da je iskoristimo", zaključio je Đoković.

(Meridian sport/Mondo)

BONUS VIDEO:

MONDO Miloš Teodosić i Nemanja Nedović ispraćaju igrače Partizana u svlačionicu