Slušaj vest

Partizan je pobedio Spartak 89:80, ali se pošteno "preznojao" da bi došao do drugog trijumfa u novoj sezoni ABA lige. Imali su domaći i devet poena prednosti tokom treće deonice, ali su se crno-beli na vreme vratili i pre svega poenima Karlika Džounsa, Sterlinga Brauna i Isaka Bonge došli do slavlja u "Dudovoj šumi".

Trener crno-belih Željko Obradović pohvalio je predivnu atmosferu, čestitao Spartaku i njegovom treneru Vladimiru Jovanoviću na izvanredno pripremljenoj utakmici, dok je imao šta i da zameri svojim igračima nakon što je pogledao papir sa statistikom

"Imali smo velike probleme u prvom poluvremenu i trećoj deonici, pokušali smo da promenimo odbranu na njihovim glavnim igračima koji su igrali pik-en-rol i uspeli smo u tome. Čestitam mom kolegi, imaju ideju kako žele da igraju. Dobili smo jer smo promenili odbranu i pogodili otvorene šuteve, valjda je bilo pet od pet u poslednjoj četvrtini. U prvom poluvremenu je bilo dosta ishitrenih šuteva za tri poena, od deset su tri bila normalna, imali smo i neverovatno loš procenat slobodnih bacanja 12/24. Znači 50 odsto!To je nedopustivo za bilo koje takmičenje, posebno za takmičenje kakvo je ABA Liga", rekao je u dahu Obradović.

"Kako god, čestitam svojim momcima na pobedi. Mnogima će biti teško ovde, Spartak će biti konkurentan i ima zanimljivu ekipu", pohvalio je još jednom Subotičane trener crno-belih.

STATISTIKA

SPARTAK: Cerovina 12p, 10sk, Rudan 9p, Denijels 9p, Momirov 2p, Milisavljević, Gordić 2p, 6as, Miletić 16p, 9sk, Medarević, Tejić 5p, Nikolić 11p, 6sk, Bolton 15p, 4as.

PARTIZAN: Dejvis 6p, Lundberg 8p, 6as, K. Džouns 15p, 7as, Nilikina 2p, Vašington, Koprivica 11p, Nakić, Marinković 5p, 5sk, Pokuševski 2p, Braun 21p, 5sk, Bonga 13p, T. Džouns 6p.

Prema oceni Željka Obradovića, loš procenat šuta za tri poena nije posledica problema u unutrašnoj igri: "Problem je to što smo ishitreno šutirali. Sem dva šuta Marinkovića i jednog Sterlinga, sve ostalo je bilo ishitreno. To je problem u šutu za tri poena. Pogodili smo potom otvorene, zato smo ih i pogađali, nemaju veze ti promašaji sa unutrašnjom igrom. Oni su imali izvanredan ofanzivan skok, ali smo ih naterali na 19 izgubljenih lopti i tu je ta razlika. Imali smo više šuteva i slobodnih bacanja, tako da je to težnja koju ćemo da imamo - da imamo više poseda od protivnika. Verujem da ovakvo šutersko veče nećemo skoro ponoviti, ali ko to zna", objasnio je Žoc.

Trener "valjka" objasnio je i da je potrebno još neko vreme da bi igrači bolje "prepoznavali" neke situacije na terenu i uspevali da ubuduće dođu na vreme do lakših poena. Jedan od onih koji već to razume je Ife Lundberg koga je Žoc posebno nahvalio: "Rekao sam Ifeu da je svojom pameću okrenuo meč. Bile su neke komične situacije, da igrači ne prepoznaju igrača slobodnog pod košem, ali eto - vodićemo računa o tome. Od kada se ekipa skupila daje sve od sebe. Najveća želja je da voljni momenat bude kao sada i da nivo energije bude kao što smo i pokazali. Naravno, vodićemo računa o umoru, ulazimo sad u prvu nedelju Evrolige i sada će motivi da porastu kod svih i to je moja želja da nastavimo u ovom stilu da igramo. Košarka je to, nekada imate procente šuta, nekada nemate...", zaključio je Obradović

Crno-bele sada očekuje i prvi meč u Evroligi (četvrtak) protiv Baskonije, a zatim za vikend igraju protiv Cibone.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Karlik Džouns MONDO intervju 2