Svi događaji
Od najnovijeg
12:48

Kraj konferencije

Gotovo je rvo obraćanje Nebojše Čovića i njegovog tima na čelu KSS. 

12:43

Čović o mladim igračima

Kosarkaski saveza Srbije  (9).jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

"Vi možete da zadržite igrača uslovima, a to nisu samo pare. Svi oni vole da žive i rade u svojoj sredini. Ali ako nema tu uslova... To znači da treba da se povećaju ulaganja, jer smo mi košarka. Druga stgvar je da zaštitimo naše klubove od ovog odlaska u NCAA što će biti jako teško. Treća stvar kad deca idu iz svoje sredine u Beograd, to je da klubovi dobiju adekvatno obeštećenje. Da u tom delu zaštitimo mlade i perspektivne igrače jer se mešaju klubovi i škole košarke. Registracioni pravilnik će da se menja i moramo da organizujemo kampove KSS za našu decu, naše kampove za nadarenu decu u Evropi. A za to su potrebna sredstva. Mi moramo da imamo kompletnu bazu, a ta baza je naša baza.Ima puno mera, ali ništa ne može da se uradi preko noći. Biće potrebno puno rada i puno sudara. Je l' normalnod a dete koje ima naše državljanstvo strani igrač, a drugo da Amerikanac kome damo državljanstvo bude domaći igrač, Neče biti lako, ali od kukanja nema nošta. Mora da se radi. 

12:41

Krstić o tome kako da zadrži mlade igrače

Pre svega tu je i koledž košarka, koji je krenuo da plaća igrače i to ne malo. DObijaju igrači od 18-19 godina dosta ozbiljne ugovore i to je boljka koja udara ne samo nas nego celu Evropsku košarku. Ja mislim da ti trenažni centri i struka, bolja komunikacija sa klubovima... JA sam bio predsednik KK Sloga i znam svu problematiku koju klubovi imaju u unutrašnjosti Srbije i finansije su jedan od tih problema Tu deca nisu toliki problem, kao roditelji. Kada imaju tako neke ponude da deca odu za dobre pare, jako je teško u ovom trenutku takmičiti se sa time. Ako mi napravimo dobar zaokret u organizaciji i ako uspostavimo bolju komunikaciju postoji šansa da zadržimo tu decu. Trudio sam se da imamo raširenu mrežu skauta po dijaspori i to je deo na koji treba da se obrati još više pažnja, da se oni vrate u naše klubove, da budu na raspolaganju savezu i reprezentaciji,

12:36

Čović o ženskoj košarci

"Vi za muške klubove jurite 5, 10, 15 miliona evra, bruka i sramota da za žensk klub ne može da se izjuri 400 li 500 hiljada evra, Moramo da zasučemo rukave, nađemo sponzore, da nam pomognete. Ponekad medalja, a osvojeno ih je mnogo.. Po neki put medalje pokriju i nerad i loše odnose. I to moramo da popravimo, ova kuća mora da bude kuća košarke. Ne kuća alkohola, ne kuća duvana i ne kuća abrova. Naši prioritetii su reprezentacija i na svim nivoima. Trebaju nam trenažni centri, ne samo u BEogradu. Drugo nije Srbija samo Beograd, da odemo po Srbiji. Da vidimo šta su njihovi predlozi. Košarka ne zaboravite donosi trofeje. To je izuzetno važno."

12:33

Stanje u ženskoj košarci?

Kosarkaski saveza Srbije  (12).jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

"FInansije su takve da su istorijski, juniorska reprezentacija je osvojila medalju, najbitnije je da imamo reprezentaciju. Ivana Raca, Jovana Nogić su iz našeg sistema iako su došle, Imamo dobru situaciju, kontinuitet. Klupska ženska košarka je na niskom nivou, jer nema para. Mi smo improvizovali, imamo jedan ili dva ozbiljna kluba Crvenu zvezdu, MEgu... Prioritet je ženska klupska košarka. Mislim da je ovo pravi trenutak i vreme da se taj finansijski deo poboljša". 

12:30

Selektor A tima?

Kosarkaski saveza Srbije  (8).jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

"Pešić ima otvoren poziv da nastavi rad. Da li hoće ili neće to je pitanej za njega. Pričaćemo i mi sa njim. Nema tu nikakvog spektakl.a Svaki OI ciklus nosi sa sobom preispitivanje i raspravu o novom stručnom štabu. Kariju je istekao ugovor, jer je bio gotovo olimpijski ciklus. Pešić po mom mišljenju i iskustvu predstavlja logično rešenje, ali to je moje mišljenjje. Igrači su verujem iskreni u svom mišljenju i isto tako razmišljau. ALi da vidimo da li i PEšić isto tako misli. Bilo bi dobro da se to nastavi. Po meni postoji jedan izazov, a to da u tom kontinuitetiu dođemo do prve zlatne medalje kao Srbija. Evropsko prvenstvo je tu interesantno. Zato sam rekao da je KSS samo jedan. Mi svi moramo da radimo zajedno, da razgovaramo."

12:26

ABA ili domaća liga?

"Ja jesam za domaću jaku ligu, ali moramo da vidimo gde ta liga vodi u Evropu. Postoje dva puta u Evropu jedan je kroz ABA ligu gde vas to košta milion evra, a drugi put je preko FIBA. Treći faktor, ja ne znam šta će se dešavati na relaciji EKA i FIBA. Vi sami procenite kakvi su interesi navijačkih grupa. Naše nije da navijamo ni za jedne ni za druge, već da pažljivo zajednički dođemo do najbolji predloga i rešenja za nas. Ja ne mogu da podržim ABA 2 ako nigde ne vodi, ako prvi sprski klub nigde ne vodi. Neki će rei da je licemerno jer sam se ja zalagao... Jesam, ali tada su bili drugi uslovi. Puno se toga promenilo, mislim da se nije blizu momenta promene, ali je trenutak rada. Ima tu ljudi koji u svojim izjavama hoće da se dodvore, ali to nije itneres naše košarke. Ja nisam čuo panove za novi Olimpijski ciklus iz samog Olimpijskog komiteta. Mi ćemo se maksimalno truditi i raditi transparento."

12:22

Čović o planovima

"Program je napravljen da bi se ispunio. Ja nisam od onih koji popuštaju pred programom. Mislim da će biti jako puno problema jer postoje problematične navike. Kad god se nalazimo pred kršenjem regularnosti biće netolerisano. U svakom smislu. Jer se nažalost u sport uvukla korupcija. To je jedna stvar na koju će biti nulta tolerancija. Potpuno je nekogično da dobijate od države pare, a najviše štetite svoju državu. Jednu državu imamo i ovakav brend mora da bude zaštićen. Vi kao mediji ste tu jako važni. Izgubljen je kult reprezentacije ne tek tako, nego jer se prave afere, a ne normalne vesti. Biće nam potrebno da radimo puno na tim stvarima. Ali naše je da gledamo isključivo interes srpske košarke. Potrebnko je puno zalaganje na poslovima koji nas čekaju. Mi smo se potrudili da sačuvamo i očuvamo ezultate Neće biti lako, već za EP su velika očekivanja. Idemo korak po korak kroz program, u tom četvorogodišnjem ciklusu."

12:19

Darko Jovičić

Želim da izrazim čast i zadovoljstvo što sam deo ovog tima. Shvatio sam da će ovo biti timska igra i jako sam srećan zbog toga. Pošto sam zadužen za takmičenje, takmičenje vrše klubovi i moj zadatak će biti da napravim dobru komunikaciju sa klubovima i regionima Da napravimo što kvalitetnije i regularnije takmičenje. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo uspeti da ćemo napraviti još bolju komunikacijus a KLS. Naš najveći stepen takmičenja zaslužuje mnogo frekventniju saradnju i komunikaciju. Ovo mi je 32. uzastopna sezona u seniorska sezona u košarci kao sportskog radnika. 

12:15

Filip Sunturlić

Kosarkaski saveza Srbije  (5).jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

"Mnogo važan dan za srpsku košarku. Kao što znate srpska košarka je brend broj jedan što se tiče sporta u Srbiji. Stvarali smo i stvaramo neverovatne rezutlate. Želimo da pomognemo klubovima da budu što produktivniji, da unapredimo način rada, finansiranje i muške i ženske košarke. Da napravimo ambijent da svako ko privređuje ima interes da mi sanjamo naše snove. TIme je korist njima, ali i društvu i državi Srbiji. Želimo saradnju sa svima, a mi ćemo se potruditi da sutra košarka bude ono što su stvarali Nebojša Popović, Raša Šaper, Aca Nikolić...

12:14

Nenad Krstić

Kosarkaski saveza Srbije  (14).jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

"Dobar dan svima, kao što je rečeno opet sa vama posle dve godine mi je drago da sam opet ovde. Hteo bih da zahvalim na poverenju i očekuje nas dosta posla. Iskren da budem u prethodne dve godine nisam razmišljao o povratku u našu košarku, ali jedan poziv je promenio sve jer sam video ogromnu želju i energiju da se neke stvari unaprede. Što se tiče muškog sektora neke stvari su već krenule. Ima dosta stvari koje mogu da se unaprede, očekuje nas i domaćinstvo U18 sledeće godine u Beogradu što mislim da treba jako dobro da se pripremimo. Bili smo svedoci kada je naša selekcija osvojila zlato posle dužeg vremena. Treba i sistem takmičenja uskladiti, na tome treba raditi u narednom periodu. Ja sam jako motivisan, želim da radim i tu sam. 

12:12

Ana Joković

Juče smo usvojili plan i program rada, u ženskoj košarci nas očekuje težak prozor. Prioritet će biti ono što znate da je klupsk ženska košarka na jako niskom nivou. Savez će pomoći klubovima, a u narednom periodu se nadam da će taj segment da se popravi. Neće biti reprezentacije ako nema jakih klubova. Mlađe selekcije su imale kiks ove godine. Ne zaboravite da smo mi jedna mala zemlja, da smo bili šesti na Olimpijskim igrama. Samo smo jedno Svetsko prvenstvo prvenstvo propustili i moja želja je medalja na SP. 

12:11

Klubovi su baza!

"Ono što bih Vas molio da budete dobronamerni. Nije zabranjeno nijedno pitanje, na svako pitanje ćete dobiti odgovor. Ali neki put taj pristup i energija koji ima neku zločestost nema potrebe. Svi smo tu u interesu košarke Srbije, a što se tiče klupskih interesa oni ostaju u klubovima. MAda naša baza je u klubovima. "

12:08

Biće promena

"Pred nama je novi Olimpijski ciklus, prvi prozor je u novembru pa idemo dalje. To su kvalifikacije za Euro, pa Evropsko, pa kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pa Svetsko, pa OI. Biće određenih promena, analiza broja zaposlenih i plata zaposlenih. Jedna od promena će biti ukidanje košarkaškog državljanstva. Da nam naša deca iz inostranstva nemaju kao stranci tretman. U tome ćemo pratiti FIBA norme", dodao je predsednik KSS. 

12:05

Prvo obraćanje!

Kosarkaski saveza Srbije  (2).jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

"Dobar dan, dobro je da vas interesuje nešto što je najveći brend u ovoj zemlji. Neću mnogo da dužim, skupština je bila juče. Videli ste plan i program koji je jednoglasno usvojen kao što je jednoglasno usvojeno i novo rukovodstvo. Od 33 delegata na skupštini je bilo 29 delegata. Od 29 delegata, dobili smo jedan prazan listić, 28 je glasalo za. Angažovaćemo se na planu i programu. Rukovodstvo pre nas je radilo koliko je moglo i znalo, a prvi prioritet je da dođemo do selektora muške rešprezentacije, da obavimo razgovor sa selektorkom ženske reprezentacije", rekao je Čovič, 

11:55

Govornici su tu!

Počinje konferencija za medije Košarkaškog saveza Srbije!

11:04

A selektor?

Najhitnije pitanje na dnevnom redu je pitanje selektora. Pričao je nedavno Nebojša Čović, tada još u funkciji prvog čoveka KK Crvena zvezda, da je prioritet da se Svetislav Pešić zadrži na toj funkciji. Videćemo da li će to i uspeti da ućini. 

11:03

Ko je sa njim u timu?

Znamo i sa kim će sarađivati, pa će mu tako najvažnije kolege u savezu biti Ana Joković, Nenad Krstić, Filip Sunturlić i Darko Jovičić. 

11:01

Nebojša Čović je predsednik KSS!

Nakon osam godina u kojima je Predrag Danilović vodio srpsku košarku, sada tu ulogu preuzima Nebojša Čović. Oko 12 časova će se prvi put obratiti medijima sa te funkcije.