Slušaj vest

Dvejn Vašington i zvanično je predstavljen kao novi košarkaš Šarlota. Bio je deo trejda tri tima u NBA ligi i poslat je u redove Hornetsa za koje nastupa Vasilije Micić. Klub se oglasio na svom zvaničnom sajtu i potvrdio da je doskorašnji košarkaš Partizana postao njihov član.

U objavi se navodi sa su uz Vašingtona došli Dakvon Džefris i Čarli Braun, kao i da su Markus Garnet i Kejleb Mekonel "vejvovani". U prevodu znači da su sa njima raskinuti ugovori, ali da će klub da im isplati platu koja je dogovorena kada su došli. Očekuje se da će Hornetsi da "vejvuju" i Vašingtona, ali to nisu odmah uradili.

Jedan od razloga zbog kojih su crno-beli i Željko Obradović pustili Vašingtona u NBA jeste upravo to. Dobiće obeštećenje, spekuliše se da je u pitanju cifra od 900.000 evra, a Dvejn će dobiti platu i od člana najjače košarkaške lige na svetu i potom će se vratiti u Humsku.

Kako stvari stoje do toga neće doći tako brzo, već je veća verovatnoća da će ceo proces da traje oko dve nedelje. O tome je upitan i trofejni stručnjak koji je novinarima rekao "da o svemu mogu da pročitaju u saopštenju kluba". Tamo je navedeno da je Vašington dobio dozvolu kluba da otputuje u Ameriku i da će svi akteri ostvariti značajan prihod.

MN Press Dvejn Vašington

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Dvejn Vašington izjava