Slušaj vest

Igrač Crvene zvezdeDžoel Bolomboj se pre dolska u Evropu oprobao u najjačoj ligi na svetu. Zapravo, centar crveno-belih karijeru je započeo u Juti, a sada je ispričao i kako je ruki sezona izgledala. Kao zanimljivost iz prve godine u NBA izdvojio je "neugodnu" dobrodošlicu koju svaki novajlija u timu mora da prođe... Reč je o automobilu punom kokica. 

Bolomboj je 2016. potpisao za Jutu, kao 52. pik na NBA draftu. Prvi put se našao na terenu 30. oktobra kad je za četiri minuta postigao tri poena u porazu svog tima od Los Anđeles Klipersa 88:75.  Tako je počelo na parketu... A, kako je počelo druženje van terena nedavno je opisao. "Dok sam bio u Juti saigrači su odlučili da se našale sa mnom. Bio sam ruki te godine, a kad si novajlija treba da radiš ono što ti ostali saigrači kažu, sviđalo se to tebi ili ne", započeo je priču Bolomboj na jutjub kanalu Crvene zvezde. 

Potom je centar crveno-belih nastavio: "Problem je nastao kad je bio rođendan jednog od saigrača, a Gordon Hejvard ili Džordž Hil su tražili od mene da donesem baš specifičnu tortu. Međutim, asistentkinja koja je radila u Juti je saznala za moj zadatak i poželela je da mi pomogne. Rekao sam joj da nema potrebe, da ću je naći sam ili ću je, u najgorem slučaju, sam napraviti. Ipak, ona je otišla i kupila je tortu". 

Screenshot 2024-10-04 172246 (1).jpg
Youtube / ScreenShot / Crvena zvezda 

Ubrzo su saigrači saznali da je Bolomboj imao pomoć i zbog toga su rešili sa mu se osvete. Tokom čitave nedelje dobijeo je "pretnje". "Znao sam da mi se nešto sprema, jer kad si ruki, jedna od stvari koju ti stariji igrači mogu uraditi je da ti ceo auto napune kokicama. Čitave sedmice sam krio ključeve od kola u prljavoj čarapi koju bih ubacio u torbu, jer sam znao da ih tu ne bi tražili. Šest dana sam ih uspešno krio, ali sedmi dan sam zaboravio na to, već sam ih ostavio, kao i uvek, u desnom džepu pantalona. Kad sam završio trening, dok sam se oblačio primetio sam da su mi ključevi na levoj strani", kroz osmeh se prisećao Bolomboj

A, šta se desilo koji minut kasnije? "Oni su kompletno skinuli gume, auto ostavili na ciglama i cela kola napunili kokicama. Trebalo mi je oko dva sata jer nisam znao šta da radim. Ja sam ruki, ostao sam poslednji, svi su otišli nisam znao koga da zovem, nisam znao gde su mi točkovi", ispričao je centar crveno-belih. 

I Gober je doživeo istu sudbinu

Rudi Gober
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia 

Nastavio je Bolomboj da prepiračava tok situacija sa kokicama u autu. "Nabavio sam nove gume od mehaničara koji je bio pored dvorane, a onda sam otvorio vrata i bukvalno je gomila kokica ispala, malo sam očistio sedišta i odvezao auto na čišćenje", rekao je bivši igrač Olimpijakosa.

Potom je ispričao da je slučnu situaciju doživeo i Francuz Rudi Gober. "Ali kada sam stigao do perionice nisam znao kako da izađem iz auta, jer ako izađem ja krenuće i kokoice sa mnom. U jednom momentu sam razmišljao i da zađem kroz šiber, ali čovek koji radi tamo mi je rekao da otvorim vrata. Kasnije mi je ispričao da su imali istu situaciju prošle godine sa Rudijem Goberom i on je došao u istu perionicu", kroz odmeh je ispričao Bolomboj

BONUS VIDEO: 

Kurir TV Bolomboj zadovoljan nakon trijumfa