Slušaj vest

Fenerbahče je slavio na domaćem terenu, a u Ulker areni pao je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige - Olimpijakos. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su slavili 82:71, meč je obeležila povreda Skotija Vilbekina, ali i odlična rola srpskog centra Bobana Marjanoviča

Litvanski trener je poklonio potpuno poverenje Bobanu Marjanoviću u to smo mogli da se uverimo i u pripremno periodu, ali pokazao je da računa na njega i kada je Evroliga u pitanju. Izgledalo je kao neočekivani potez, ali se ispostavio kao dobra odluka za tursku ekipu da bivši igrač Dalasa bude seo startne petorke. U energetski zahtevnom meču Marjanović je upisao prve poene za Fener, tako da su plavo-žuti već u prva tri minuta imali 6:2 zahvaljujući srpskom centru.

Centar iz Boljevca dugo nije imao veliku minutažu, ali je u prvom kolu najprestižnijeg takmičenja u Evropi dokazao da ga to nije omelo da ostane u sjajnoj formi. Meč je završio sa osam poena, odnosno četiri od sedam iz igre i četiri skoka za 16 minuta. Ipak, trener domaće ekipe nije dao prostora Marjanoviću u neizvesnoj završnici, pa su ga pri samom kraju meča na tabeli najefikasnijih prestigli Kolson i Hejs-Dejvis. Marko Gudurić je meč završio sa četiri poena, dve asistencije i jednim skokom. 

Na drugoj strani, reprezentativac Srbije Filip Petrušev je zabeležio devet poena i dva skoka za 18 minuta. Mogao je da bude heroj utakmice bivši igrač Crvene zvezde, pošto je početkom odlučujuće deonice svoj tim doveo do samo koša zaostataka (65:63). Seriju koju je Petrušev poveo je ispratio jedino Mekisik za nerešen rezultat, ali je goste odmah sačekao odgovor Boldvina i Kolsona za blagu, ali značajnu prednost Fenera 73:65. Ovo je bilo dovoljno da domaćin rutinski privede meč kraju. 

Da rezimiramo listu strelaca, kod pobednika najbolji su bili Boldvin (19, 7as, 5sk) i Hejs-Dejvis (15), dok su se na drugoj strani istakli Rajt (15, 7sk) i Mekisik (13), dok je povratnik iz NBA lige Saša Vezenkov meč završio sa 11 poena.

BONUS VIDEO: 

Kurir Partizan, Borac, grobari