Slušaj vest

Nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović bio je gost jutarnjeg programa na televiziji Prva, a tom prilikom govorio je o Crvenoj zvezdi, Partizanu, uskraćenoj šansi da analizira mečeve crveno-belih u Ligi šampiona i na kraju - košarci! Kako je istakao, košarka je njegov omiljeni sport pa je istakao i šta bi srpski fudbal mogao da "uveze" iz košarke kako bi se podigao na viši nivo.

Odgovor Radeta Bogdanovića iznenadio bi mnogobrojne navijače u Srbiji, pošto je izabao dvojicu košarkaških funkcionera. Nekadašnji reprezentativac Dejan Bodiroga koji je trenutno direktor Evrolige i dugogodišnji predsednik Crvene zvezde koji je prešao na mesto prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović ljudi su koji bi mogli da pomognu srpskom fudbalu.

"Ja bih voleo da imamo u fudbalu Dejana Bodirogu i Nebojšu Čovića. Ali, nemamo... Nemamo. Treba ga naći, treba ga stvoriti, a teško ih je naći. Dva različita totalno tipa, dve različite filozofije, koji bi fudbalu itekako pomogli. Uf... Iako je FSS dobio gospodina Radujka, jako inteligentan, edukovan, elokventan, staložen, smiren, profesionalan i stručan čovek. Da li će uspeti da ujedini fudbalsku Srbiju i da krene, videćemo u dogledno vreme. Pored njega nam ipak fale ova dvojica. Mi to nemamo", rekao je Rade Bogdanović.

Obojica Bogdanovićevih kandidata trenutno su na veoma odgovornim funkcijama u evropskoj košarci, srpski fudbal moraće u narednim godinama da stvara kadrove koji bi mogli da zauzimaju odgovorne pozicije. Stvarno je teško očekivati da u nekom sledećem mandatu na mestu prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije vidimo Čovića ili Bodirogu.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Nebojša Čović