Slušaj vest

Partizan je dobro startovao u ABA ligi, pobedom nad Borcem iz Čačka, a koji dan kasnije crno-beli su slavili i u Dudovoj šumi protiv Spartaka u Subotici. Za razliku od regionalnog nadmetanja, sezona u najprestižnijem takmičenju u Evropi nije krenula u željenom pravcu. Izabranici Željka Obradovićaporaženi su od Baskonije, pa će sada rane vidati protiv Cibone, u nedelju (6. oktobra) od 18.30 časova. 

Parni valjak je pozvao navijače uz poruku da će u nedelju prisustvovati klasiku regionalne lige, s obzirom an to da ovo rivalstvo datira još od kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog veka. Poruka iz Humske ostaje ista kao i na početku sezone: "Ne vređaj nikoga, navijaj za Partizan! Srce, ruke, glas!"

Pred dolazak ekipe iz Zagreba u Beograd, trener crno-belih Željko Obradović je rekao: "Vraćamo se na ABA ligu sa željom da odigramo dobru utakmicu. Ono što je evidentno je da ćemo u ovom kao i svakom mesecu imati 10 utakmica, pa zato treba voditi računa i o odmoru ali i o treningu. Probali smo da se spremimo na najbolji mogući način. Nadamo se da će to sutra dobro izgledati protiv Cibone", naglasio je Obradović

"Moramo da budemo fokusirani"

Ekipa Partizana je u potpunosti nova, prema tome u sastavu Željka Obradovića ima velikog broja momaka koji nikada pre nisu igrali ABA ligu. Ipak, ima i onih koji su mnogo godina proveli u njoj i sada su vrlo iskusni, a ono najbitnije je da dobro poznaju protivnika. Među njima je i Arijan Lakić koji je temeljno analizirao rivala: "Promenili su ekipu u odnosu na prošlu godinu, ali doveli su neke igrače koji su igrali pre tamo. Solidna su ekipa. Odigrali su mnogo bolje protiv Studentskog centra nego protiv Zadra", rekao je Lakić

Lakić je jedan od najboljih mečeva prošle sezone odigrao, upravo, protiv Cibone u drugom delu sezone kad je upisao 14 poena. Zbog povrede nije imao mnogo prostora od početka sezone, ali iskustvo stečeno u ranijem peridu pomoglo mu je da nađe formulu za pobedu:  "Nezgodna su ekipa, imaju solidne igrače i u odbrani i napadu, gde mogu da reše razne situacije. Moramo da se pripremimo sto odsto za svaki napad i svaku odbranu i da budemo fokusirani kako bismo odigrali kako treba", poručio je Lakić.

BONUS VIDEO: 

Mondo/Nemanaja Stanojčić Partizan himna na početku nove sezone ABA lige