Slušaj vest

Nikola Jokić došao je na meč ABA lige i gledao utakmicu Dubaija i Mege u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Doveo je i vlasnike Denvera sa sobom, pa su tako Stenli i Džoš Kroenke bili u dvorani i mogli su da uživaju u fantastičnoj utakmici koja je završena pobedom Mege - 83:80. I to protiv tima koji je na startu regionalnog takmičenja savladao Crvenu zvezdu Meridianbet..

Sedeo je Jokić tik pored terena u društvu saigrača iz Nagetsa Vlatka Čančara i Darija Šarića, uz njih je bio i poznati srpski agent Miško Ražnatović. Na kraju meč pun preokreta, uzbuđenja i košarke u kojoj su mogli da uživaju svi prisutni u "Koka-kola areni."

Delovalo je da će domaći tim stići do rutinske pobede kada je početkom druge deonice imao dvocifreno vođstvo (28:18), ali tako nije mislila mlada ekipa Marka Baraća. Postepeno je "topila" zaostatak, pa je u 27. minutu stigla i do vođstva (58:55). Bila je to najava drame i upravo to se i dogodilo u Dubaiju.

Tako je posle ofanzivnog skoka Petrović pogodio za izjednačenje na 85 sekundi pre kraja, a onda je dvadeset sekundi kasnije Kondić pogodio trojku i doneo vođstvo Megi (80:77). Kondić je potom napravio veliku grešku, nije izveo aut za pet sekundi, pa je Anđušić pogodio pod faulom i doneo izjednačenje na 19 sekundi pre kraja (80:80). Poslednji napad imala je Mega, Kondić je uzeo šut za tri poena, lopta nije prošla kroz obruč, ali je bio fauliran tom prilikom. Pukl je pokazao da je fauliran na 0.5 sekundi do isteka vremena.

Dragana Stjepanović/ABA liga Nikola Jokić

 BONUS VIDEO:

Twitter/Nuggets Nikola Jokić na detektoru laži