Slušaj vest

Došao je kao veliko pojačanje, a već posle nekoliko utakmica bi Džordan Lojd mogao da napusti Makabi! Hteli su u Tel Avivu da grade tim oko njega, ali sada jedan francuski sajt navodi da nisu zadovoljni u Izraelu partijama bivšeg beka Zvezde i da su mu već našli zamenu. To je Sejbin Lim doskorašnji NBA igrač, a razmatra se i angažovanje Antonija Blejknija. 

Monako i bez odlaska Džordana Lojda mora da dovodi pojačanja jer su se na startu sezone povredili igrači koji su dovedeni da naprave razliku Nik Kalates i Furkan Korkmaz. Kada je Džordan Lojd u pitanju Virtus se raspituje da preuzme njegov ugovor, a do tada Makabi radi na pojačanjima, 

Sejbin Li je išao tri godine na Vanderbilt,a onda je 2020. izabran kao 38. pik na draftu. Bio je dve godine u Detroitu, kratko u Filadelfiji, pa dve godine u Finiksu. Iza sebe ima 134 NBA utakmice, a sezonu je krenuo u Turskoj. Dobre igre u Manisi su ga preporučile i sada je "Ponos Izraela" spreman da plati 150.000 evra za njega. 

Što se tiče Antonija Blejknija,američki bek nije draftovan ali je 2017. dobio šansu u Čikago Bulsima i tu je prove dve godine. Igrao je uglavnom nakon toga u Kini i Aziji a prosečno je beležio 30,5 poena i 7 skokova po meču.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Dzordan Lojd izjava