Slušaj vest

Partizan nije uspeo da napravi iznenađenje u Madridu. Real je odbranio domaći teren (93:86). Deluje da je meč rešen početkom poslednjeg kvartala kada je španski tim napravio seriju 15:0 i na to crno-beli nisu imali odgovor. Pokušali su da se vrate preko Karlika Džounsa, nisu uspeli u tome.

Željko Obradović je na konferenciji za medije pričao na španskom. "Da čestitam Realu na pobedi, mislim da smo i mi igrali dobro u većem delu meča. U ključnim momentima pravili smo greške i tada je Madrid 'pobegao'. Sve ostalo bilo je dobro. Zaista verujem u ovaj tim, da imamo kvalitet i da ćemo imati dobru sezonu", počeo je Obradović.

Zadovoljan je igrom svog tima, posebno otvorenim šutevima koje je Partizan imao. "Da, kada se lopta kreće, onda igramo dobro, kada ne donosimo ishitrene odluke. Promašili smo neke otvorene šuteve i to je deo utakmice. Zadovoljan sam tim detaljima. Ne možete da ostavite protivnika da šutira, posebno kada niste u bonusu. Moramo da analiziramo i da vidimo gde su te greške, ali ima stvari koje sam zadovoljan kada gledam statistiku."

900/Cordon Press / imago sportfotodienst / Profimedia Real Madrid Partizan

Upitan je i da li se tim spremao za Ksavijera Rejtana-Mejsa koji je dao 12 poena (4/4 za tri). "Spremili smo se, to je naš posao, probali smo nešto da uradimo individualno kada smo odstupili od plana igre. Ponavljam, verujem u ovaj tim. Ovo je samo početak, zajedno smo oko 40 igrača, imamo samo jednog igrača od prošle sezone. Verujem da možemo da napredujemo mnogo", zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO:

Mondo/Nemanaja Stanojčić Partizan himna na početku nove sezone ABA lige