Slušaj vest

Herojski meč Grčke, herojska pobeda za preminulog saigrača! Selekcija Helena predvođena iskusnim srpskim stručnjakom Ivanom Jovanovićem sa klupe savladala je Englesku 2:1 u Ligi B Lige nacija. Kada je u 49. minutu na asistenciju Kulijerakisa Vasilis Pavlidis postigao prvi gol za 1:0 ceo tim je podigao dres Džordža Boldoka sa brojem dva i proslavio pogodak tako što su odali počast nedavno preminulom saigraču.

Delovalo je da će se utakmica završiti nerešenim rezutlatom kada je asistenciju Dominika Solankija iskoristoo Džud Belingem i izjednačio u 87. minutu, ali nije tako mislio strelac prvog gola na meču. Vasilis Pavlividis je pogodio u 94. minutu za 2:1 i pogodak i pobedu je proslavio poljupcem crnog flora na dresu koji je posvećen upravo preminulom Boldoku.

Džordž Boldok je desni bek rođen u rođen u Bakingemu u Engleskoj. On je igrao za Milton Kins Dons i Šefild Junajted godinama, a na startu ove sezone je potpisao za Panatinaikos. Odigrao je tri meča, a onda je pronađen mrtav u bazenu. Inače je od 2022. igrao za Grčku i upisao je 12 nastupa za nacionalni tim, a to je mogapo zbog svojih predaka koji vode poreklo iz ove zemlje.

U ostalim mečevima videli smo remi Italije i Belgije 2:2, dok je Francuska deklasirala Izrael 4:1. Austrija je razbila Kazahstan 4:0, Irci su dobili Fince 2:1, a Norveška je lako izašla na kraj sa Slovenijom, golovima Serlota i Holanda bilo je 3:0. Makedonci su dobili Letoniju 3:0, a Farska Ostrva i Jermenija su odigrali 2:2. U najslabijem rangu Moldavija je pobedila Andoru 2:0, a Gibraltar je dobio San Marino 1:0.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Dušan Tadić izjava posle Srbija Engleska na Evropskom prvenstvu u fudbalu