Slušaj vest

Partizan je odigrao pet zvaničnih utakmica u novoj sezoni, sve tri u ABA ligi je dobio (Borac, Spartak i Cibonu), dok je obe u Evroligi izgubio (Baskonija i Real). Na poslednjem meču u Madridu je tim Željka Obradovića "pokazao zube" i pružio jak otpor "kraljevskom klubu", ali nije uspeo da dođe do trijumfa.

O igri crno-belih pričao je iskusni srpski stručnjak Vlade Đurović. "Partizan da je ovako igrao u Vitoriji, pobedio bi. Real Madrid, tvrdim, da je igrao protiv Šarlota ili nekog Detroita, teško da bi ih pobedio kad im je gorelo. Veliki su klub, ali su izgubili od Bajerna neverovatno, pa u prvenstvu... Igrači kada ih uzmeš pojedinačno, svi su veliki i pravi, a kad ti dođe Partizan - i sudije su ljudi od krvi i mesa i teško je da Partizan očekuje od sudije da će više lopti da im daju nego Realu. Ako nastavi Partizan ovako, biće dobro", rekao je Đurović za "Arenu sport".

Analizirao je dodatno pojedince. "Već se vidi da će Karlik Džouns i Tajrik Džouns biti glavni igrači. Tajrik nema telo, ali ima samopouzdanje i skače, to je moja primedba za Brendona Dejvisa, mora više da ima skokova zbog svoje stature. Lepo je momak, zgodan, inteligentna faca, ali mora da se više baca, ne može da se igra gospodski, mora malo da se baca... Pogledajte recimo Lesora! Moraš da se baciš i udariš nekoga, ne može to lepo izgledam, pa da mi neko udari arkadu. Ne može to. Baskonija je rak-rana Partizana. Tu nema šta da se priča više."

900/Cordon Press / imago sportfotodienst / Profimedia Real Madrid Partizan

Partizan još čeka prvenac u Evroligi, sledi meč protiv Bajerna u Areni, prvi kod kuće u elitnom takmičenju ove sezone. "Partizan sada treba da se oseća kao Real Madrid. Ako hoćete u plej-of, na 0-2, morate da pravite brejkove. Ne igra publika, mora malo i na strani da se dobiju mečevi. Tako Partizan mora da uđe u meč..."

Trebalo bi da na tom meču zaigra Dvejn Vašington koji je imao "izlet" u NBA ligu od kog će dobro zaraditi i on i Partizan. "Ako bude igrao Vašington, može da pomogne. Ima nešto u faci i načinu na koji igra. Ima igrača koji mogu da daju više. Šta da kažeš za igrače koji stalno idu gore-dole, eto taj Bonga. On može da šutne 0/5 ili 5/5 za trojku. Ne možeš da se uzdaš za njih. Ne može uvek deset, ali mora uvek za devet. Ne može jednom da je sedmica, pa petica... Veliki igrači ne mogu da idu ispod sedam fudbalskim načinom ocenjivanja."

Želi da vidi mnogo više od izabranika Željka Obradovića u narednom periodu. "Bajern je dobar protivnik i to Partizan mislim da će dobiti. Kad već spominjemo Partizan, zasmetalo mi je tih 35 razlike protiv Cibone, pa onda se okupe na centru... Rekao sam da je Cibona glavni kandidat za ispadanje, ne može to da bude parametar, dajte jače utakmice i tu se pokažite. Pusti Cibonu, to mogu da dobiju Bošnjaković i klinci. Nisu stranci dovedeni zbog toga", zaključio je Đurović.

BONUS VIDEO:

Mondo/Nemanaja Stanojčić Partizan himna na početku nove sezone ABA lige