Slušaj vest

Dugogodišnji trener Slobode iz Užica Vladimir Lučić (52) preuzeo je KK Džoker, klub Nikole Jokića i njegovog oca Branislava. Iznenadila je sve odluka da smene Željka Lukajića već posle dva kola, a nakon sedam dana potrage, odlučeno je na kraju da Lučić preuzme Somborce i pomogne im da se plasiraju u ABA ligu.

"Nakon dugoročne analize i razgovora sa nekolicinom trenera koji smo ušli u izbor i koji su imali reference koje smo zahtevali za šefa stručnog štaba, sa zadovoljstvom predstavljamo Vladimira Lučića kao novog trenera našeg tima, kome ovim putem želimo poželeti dobrodošlicu", zvanično su saopštili iz Džokera, dok je njihov sportski direktor Srđan Stojković rekao da je baza mladih i perspektivnih trenera u Srbiji ogromna i da srpska košarka ne treba da brine za budućnost.

"Moram se zahvaliti svim agentima koji su nam se u protekloj nedelji stavili na raspolaganje i svojim preporukama nam pomogli da pronađemo najbolji mogući izbor za naš klub. Džoker ima jasnu strategiju plana i razvoja i morali smo voditi računa o tome ko može izneti sav teret ogromnog posla koji naš projekat zahteva. Verujem da smo izabrali najboljeg", izjavio je Stojkov.

Inače, Lučić je pre nekoliko podneo ostavku na mesto šefa Slobode, gde ga je već zamenio Vladimir Đokić, ali je istakao da uprkos insinuacijama da je otišao zbog ponude iz Sombora - pravi razlog je lične prirode.

"Tajming se pogodio i sinoć kada sam dobio ponudu nisam mogao da je odbijem, jer je stigla od ozbiljnog kluba, sa čijom strategijom plana i razvoja sam odmah upoznat od strane ljudi koji klub vode. Počastvovan sam što su u moru trenera koji su na tržištu izabrali baš mene i u meni prepoznali nekoga ko može da iznese sav teret i odgovornost jednog ozbiljnog posla koji su postavili pred sebe", rekao je i zahvalio se porodici Jokić.

BONUS VIDEO:

Twitter/Nuggets Nikola Jokić na detektoru laži