Slušaj vest

Somborski klub Džoker, inače u vlasništvu Nikole Jokića i njegovog oca Branislava, prihvatio je poziv da igra u ABA 2 Ligi nakon odustajanja srpskih klubova od ovoga takmičenja. Iako je sve bilo iznenada za Somborce, uspeli su da na debiju u regionalnom takmičenju dođu do pobede i to nad Podgoricom u gostima - 79:76 (26:18, 22:22, 11:22, 20:14).

Somborci su odlično ušli u meč i uprkos padu u trećoj deonici, uspeli su da zadrže stabilnost. Podgoričani su serijom od 5:0 stigli na pola koša razlike na četiri sekunde pre kraja, ali je nakon faula nad Žigom Jurčekom - potvrđena pobeda Džokera sa "penala". Na taj način otpočelo je veliko slavlje Somboraca, a verujemo i našeg najboljeg košarkaša Nikole Jokića koji je sve pratio iz Emirata, gde se trenutno nalazi sa Denverom.

"Pre svega hvala domaćinu na sjajnoj organizaciji, izuzetnom gostomprimstvu i sigurno da ćemo se truditi da vratimo istom merom. Nesam dugo bio u Podgorici i drago mi je da sam video stare prijatelje. Iako je prvo kolo, prava prvenstvena utakmica. Imali smo mnogo tehničkih grešaka, a sigurno da moramo da naučimo da ne smemo da tako lako da ispustimo prednost. Čestitam Podgorici na dobrom meču, energiji, odnosu, ali je na kraju odlučila nijansa, tako da je Podgorica pobedila ne bi bilo nezasluženo", poručio je trener somborskog kluba Željko Lukajić.

Najefikasniji u ekipi Džokera bio je Brkić sa 17 poena, a dvocifreni su bili još i Šljivančanin sa 14, Simić i Henson sa po 12 i Jurček Nakon uspešnog starta u drugom rangu ABA takmičenja, ekipu Željka Lukajića u nedelju čeka i otvaranje sezone u KLS gde će ugostiti Mladost iz Zemuna od 19 časova uz slobodan ulaz.

BONUS VIDEO:

Twitter/Nuggets Nikola Jokić na detektoru laži