Slušaj vest

Klej Tompson (34) doneo je odluku da napusti Golden Stejt i da pojuri novu NBA titulu sa Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom u Dalasu. Moraće da podigne nivo igre na mnogo viši nivo ukoliko zaista misli da bude od pomoći ekipi kada krene nova sezone. U prvim mečevima se nije dobro pokazao.

Jedan od najboljih šutera u istoriji se žestoko muči sa svojim najjačim oružjem - šutom. Na utakmici protiv Los Anđeles Klipersa meč je završio bez poena, sa 3 skoka i 1 asistencijom. Šutirao je 0-9 iz igre, od čega 0-6 za tri poena. Nekoliko dana ranije je protiv Jute upisao 10 poena, ali je takođe imao loše procente šuta (3/9 iz igre). Na poslednjem meču za Voriorse u aprilu je takođe imao loše šutersko veče (0/10 iz igre) protiv Sakramenta.

Ne dotiče ga to previše. "Moji lični ciljevi su da pomognem timu da pobeđuje. Ne zanimaju me brojke, individualna priznanja niti nešto slično. Imao sam dovoljno takvih stvari za ovih 14 godina", rekao je Tompson.

Klej Tompson Stef Kari
EZRA SHAW / Getty images / Profimedia 

Ni trener Džejson Kid nije previše zabrinut. "Ovo je predsezona. Radi naporno da se adaptira na novu grupu ljudi, na obe strane terena. Budite strpljivi. Ima dobre pozicije, šutira, tako je to, nekad pogodiš, nekad promašiš. Nismo zabrinuti", jasan je Kid.

Klej je izabran 2011. godine kao 11. pik od strane Golden Stejta i tamo je proveo skoro celu svoju karijeru. Sa Stefom Karijem, Drejmondom Grinom i ekipom osvojio je četiri NBA prstena. Sada želi peti...

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Luka Dončić jedan je od nas