Slušaj vest

Pep Gvardiola otputovao je u Italiju tokom mini-odmora, za vreme kojeg nema utakmica Mančester sitija zbog mečeva reprezentacija. Iskoristio je te slobodne dane da poseti svoje nekadašnje saigrače iz Breše, i prijatelje, Roberta Bađa i Luku Tonija, sa kojima je uživeo i opuštao se, što se može videti i na video-snimcima iz jednog bara

U njemu je čuveni centarfor Luka Toni, legendarna "devetka" Italije, priznao da godinama nije mogao da nađe klub zbog Gvardioline fudbalske revolucije sa "lažnom devetkom" umesto klasičnog centarfora.

"Pep, uništio si fudbal. Bio sam lažna devetka, a četiri godine nisam mogao da nađem tim. Ozbiljno kažem", kazao je Toni Gvardioli iz pivo.

Menadžer Mančester sitija se smejao, dok je Italijan "sipao" ono šta mu je pravilo veliki problem: "Da li možeš da priznaš da si koristio samo lažnu devetku sa Mesijem? Da li ti uopšte voliš klasične centarfore!?", dodao je Toni.

Gvardiola se branio: "Imam, Halanda, 60 golova, osvojili smo triplu krunu sa tim napadačem. Ali centarfor mora da bude dobar! Shvataš?"

"U redu, ali prestani sa lažnim devetkama. Veliki centarfori su bolji", dodao je Italijan Špancu.

Gvardiola je tokom boravka u Italiji evocirao uspomene na svoj život u toj zemlji dok je bio igrač, kada je od 2001. do 2003. u dva navrata igrao za Brešu, uz sezonu u Romi. Naravno, Pep je o Robertu Bađu govorio sa posebnim emocijama.

Arena Sport Pep Gvardiola incident