Slušaj vest

Partizan je upisao dve pobede u Evroligi u istoj nedelji i tako je posle četiri kola na skoru 2-2. Posle problema u prvom poluvremenu srpski tim je u drugom odigrao mnogo bolje, posebno u završnici utakmice i zasluženo je srušio Makabi u Pioniru (91:79).

Glavni problem Partizana u prvih 20 minuta bili su ofanzivni skokovi rivala, čak 14 pod košem crno-belih. U ključnim momentima su u napadu povukli Sterling Braun, Ife Lundberg i Frenk Nilikina, a jedan čovek bio je heroj iz senke - Aleksej Pokuševski. Mladi srpski košarkaš odigrao je fantastično kada se lomilo.

Završio je meč sa 2 poena, 3 skoka, 2 asistencije i čak 3 blokade za 13 minuta na parketu. Statistički, možda ne deluje impresivno, ali je na terenu to bilo baš ono što je trebalo Partizanu. Posebno pošto je u tim momentima Isak Bonga imao problem sa četiri lične greške. Zanimljivo je i da je u karijeri odigrao ukupno šest mečeva u Evroligi, računajući i period u Olimpijakosu, i ima više blokada (4) nego poena (3).

Koliko je važna bila rola Pokuševskog najbolje govore reči Željka Obradovića. "U trenutku kada je Bonga napravio četvrti faul, Pokuševski je odigrao izvanrednu utakmicu i to me raduje. Taj dečko ima glavu za košarku i mislim da će nam sve više pomagati", poručio je Obradović.

Pred njim je dovoljno vremena i dovoljno mečeva da se pokaže. Deluje da brzo uči, pošto je nedavno Obradović bio ljut na njega jer nije rešio jedan napad kako je trebalo.

MN Press Partizan slavlje

BONUS VIDEO:

Mondo/Nemanaja Stanojčić Partizan himna na početku nove sezone ABA lige