Slušaj vest

Denver Nagetsi pobedili su u pripremnoj utakmici Minesota Timbervulvse 132:126, velike dužnike iz prošle sezone. Nikola Jokić odabrao je da ovog puta praktično ni ne šutira za 28 minuta, tokom kojih je postigao samo četiri poena, iz pet pokušaja za dva, dok za tri nije ni gađao. 

Ipak, sa po sedam skokova i asistencija uradio je sve što je bilo potrebno da njegov tim dobije bar malu osvetu za eliminaciju u prošlosezonskom plej-ofu, kojom su Nagetsi ostali bez NBA titule. Koliko je bio koristan bilo je vidljivo već na poluvremenu, do kojeg se nije ni upisao, a njegov tim je sa njim na terenu imao vođstvo od 17 poena, jer je do tada uhvatio šest skokova, uz pet asistencija i dve ukradene. Iako to mnogi nisu ni primetili dok nisu videli statistiku, pogledajte kako je igrao:

Posle mnogo osporavanja, plejmejker Džamal Marej postigao je 25 poena, uz pet asistencija i po dve ukradene lopte i blokade, a krilo Majkl Porter Džunior ubacio je 16, uz osam skokova.

Kao da je Jokić želeo da im pomogne da se što pre vrate u prepoznatljivu formu i da demantuju tvrdnje da on oko sebe više nema šampionski tim. Hrvatski košarkaš Dario Šarić je sa klupe postigao 13 poena za Denver, koliko je postigao i još jedan novajlija, čuveni Rasel Vestbruk.

U poraženom timu je najefikasniji bio Luka Garza, reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je postigao 29 poena. Uz njega je efikasan bio Dejšen Niks, bek koji je postigao 17 poena. Važno je naglasiti da za Minesotu nije igrao njen najbolji igrač Entoni Edvards, kao ni još nekoliko nosilaca, centar Rudi Gober, novi krilni centar Džulijus Rendl i drugi. Bila je ovo poslednja provera Denvera pred novu sezonu, koju će početi za nedelju dana, utakmicom protiv Oklahome kod kuće.

Bonus video:

Instagram/HouseOfHighlights Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone